Trond Halle er kjent som dølarockens far. Søndag var han invitert til seters av sin gode venn Arild Skar, til en «hitparade» som det sto i seterdagens program.

De har satt sine spor i musikkmiljøet i Midtdalen i mange tiår, de to godt voksne kameratene. Men de har sjelden stått på samme scene.

– Vi spilte sammen i visegruppa Drivstoff på 80-tallet, men etter det har vi ikke spilt mye sammen, forteller Trond Halle.

– Bare til husbruk. Vi hadde vel noen oppdrag først på 2000-tallet, men dette er nok første gangen under et offisielt arrangement, supplerer Arild Skar.

En liten perle

Den lille timen med de to barndomskameratene fungerte meget godt på tunet ved Øvre Grøntuva. Setra som eies av Skar og familien er en liten perle på Valsetra. Her er blant annet fjøset brukt som galleri, der Ragnhild Slåen stiller ut sin kunst i sommer. Og uteplassen framfor selet gjorde seg som konsertarena. Publikum kosa seg i det fine været, og de to veteranene fikk også folket med på allsang.

Rømmegrøt, sveler og kaffe gikk unna på Rudisetra. Foto: Ole Magnus Røen

Populær dag

Ole Christian Renshus var en av dem som skrytte etter konserten.

– Detta funka bra det, kare, sa han til de to som han lekte sammen med i barndommen. Og apropos barndom. Trond Halle framførte en ny sang for anledningen, der han sang om da de lekte «indianer og vill vest» på Harpefoss på 60-tallet. En god låt, som Hallin sjøl også er fornøyd med.

Seterdagen har blitt arrangert i mange år, og også i år kom det mye folk.

– Et godt tiltak, som en gjest formulerte det, der han spiste god rømmegrøt fra Rudisetra.