- Det er bare litt kaldt, hviner ti år gamle Leah mens hun dukker nesten hele kroppen under vannflata.

Bruker sko

Det har vært varmt i Gudbrandsdalen denne helga, og med fint vær lokkes mange ut i vannet. Søndag ettermiddag har flere badenymfer rigget seg til ved Laugen i Eidesand.

- Ta på dere sko! roper Trude Kraft.

Ved badedammen sitter hun og Hanne Gryttingslien, mens barna Theo, Mina, Leah og Lukas herjer i vannet. Det hele ser idyllisk ut, men det er ikke tilfeldig at ungene får beskjed om å bade med sko.

Fylte seks poser

Lørdag skulle Lillian Stenseng bade på samme sted, men det synet som møtte henne var alt annet enn idyllisk.

- Det lå glassflasker, bokser, glasskår og søppel spredt utover, både i graset, på sanda og i dammen, forteller hun.

Etter en ryddesjau, hadde hun fylt seks handleposer. Et Facebook-innlegg, der hun delte sin frustrasjon over hvordan det så ut, er i skrivende stund delt 27 ganger og generert mange kommentarer, forsøplingen engasjerer folk.

- Verst med glasskår

I vannkanten bader Ine Linnea Bredeveien, sammen med søsknene Bianca og Darwin og flere andre badenymfer. Hun skar seg på et glasskår gjemt i sanda, men slapp unna et større kutt - og å måtte sy.

Et steinkast unna har Anna Haverstad nettopp tvunget dachsen Linus ut i vannet for en rask avkjøling. Hun og Randi Mikkelsen bor i nærheten og er ute på tur. Da passer det bra å stikke nedom for å vasse litt. Aller helst barbeint.

Det er ikke første gang folk har hatt fest på stranda uten å rydde opp etter seg. Stenseng syns det verste er at noen etterlater seg knust glass.

- Det er jo ikke godt å se hvor det ligger, jeg fikk ikke med meg alt da jeg plukka. Det er fort gjort å tråkke på.

Lillian Stenseng plukka seks poser fulle med flasker, bokser, glasskår og søppel. Foto: Lillian Stenseng