Og med normal drift, mener de nye innehaverne flere selskaper og daglig drift av kafe og motell fra morgen til kveld for både vegfarende og lokalbefolkning. De nye innehaverne som gikk inn med kapital og oppkjøp, var Simen Killi og Ole Kristian Rudland bak selskapet Rondaplassen AS, og Bjarne Weikle i selskapet LWE AS. Etter den tid har brødrene Bjarne og Fredrik Weikle kjøpt ut de to andre investorene.

Åpner før påske

Etter at de nye lokale kreftene kjøpte Vertshuset Sinclair fra Sparebank1 og overtok etter familien Selfors, har driften vært deltidsbasert. Nå er nye eiere og ny kokk på plass for å planlegge driften fram mot påsketrafikk og sommersesong.

– Vi åpner for fullt igjen den 22. mars og satser på god påsketrafikk og en sommersesong med godt besøk av busser og mange selskaper, sier de to eierne av Vertshuset Sinclair, Fredrik og Bjarne Weikle.

Puset opp og bygget om

Fram mot åpningen har brødreparet renovert og pusset opp rommene i motellet og bygd en ny pub, og flere tiltak er på trappene.

– Vi må innse at den gode omsetningen fra E6 ikke kommer av seg sjøl lenger. Det må satses på en slik måte at vi har flere bein å stå.  Det skal bygges en egen kiosk i forbindelse med kafeen, flere rom skal bygges om og trailersjåførene skal få sin egen avdeling med dusj og gode muligheter til å slappe av. Samtidig vil vi øke innsatsen med å få booket alle slags form for selskaper ved siden av våre egne pubkvelder som hittil har vært godt besøkt, forteller Bjarne Weikle.

Bussgrupper og ny kokk

Fredrik Weikle reiser snart på reiselivsmesse til Stavanger med tanke på å inngå bookingavtaler med flere bussgrupper.

– Busstrafikken må vi satse på. I Stavanger blir det rene ”speed-datingen” med flere busselskaper som har reisende fra USA, Frankrike og Kina. Vi ser det også som et ekstra godt lokketilbud for bussgrupper å kunne kombinere bespisning og overnatting på Sinclair med besøk på Krigsminnesamlinga og Kvam kirke, forteller Fredrik Weikle.

De to eierne måtte til Litauen for å finne ny kokk, og han er allerede såpass integrert i bygda at han spiller på Kvams fotballag.

­– En innovativ og dyktig kokk som er godt i gang med å bygge opp menyer og et godt kjøkken, har vi fått tak i. Eneste klausulen vedrørende kvamsfotballen, er at han ikke må bli skadet, humrer de to Weikle-brødrene som selv vil stå ansvarlige for den daglige driften av det tradisjonsrike vertshuset på Kvam.

Fredrik Weikle med ny kokk og serveringspersonale. Fra venstre: Fredrik Weikle, kokken Marius Skruibys og serveringspersonalet Kristin Tho og Viktoria Bieliaueskaite.