Unge og voksne så ut til å ha det morsomt både under og i pausene mellom kampene. Langveisfarende lag fra Vågå og Lom i nord til Vingar og Brummundal i sør, hadde attpåtil fått egne garderober til tørk og kvile for slitne spillere og lagledere. Ellers var kafeen som ei god varmebu og kioskene hadde flust med varm mat og drikke både for liten og for stor. Flere klubber hadde tydeligvis sett hva slags vær som var i vente og utstyrte seg med egne lagstelt for å få tak over hodet.

– I fjor ble vi solbrente under turneringen, og i år ble vi gjennomvåte, sier Kjell Åge Larsen, lagleder for 26 fotballjenter som hadde tatt turen fra Brumunddal.

– Hvorfor helt til Sør-Fron for å delta på fotballcup?

– Vi var her i fjor og koste oss skikkelig. Dette er en flott turnering i et kompakt anlegg. Den treffer attpåtil akkurat den helga vi har satt av til cup eller turnering, og en halvannen times kjøretur er helt greit. Fredag fryktet jeg avlysning grunnet regn og dårlige baner, men det kom telefon fra arrangør om at alt gikk som planlagt. God service og godt arbeid kaller jeg det. Vi kommer nok tilbake neste år også, sier en fornøyd lagleder fra Brumunddal.

500 fotballspillere

Hele 63 fotballag fra de yngres avdelinger møttes til fotballdyst under Flatmoen cup 2015. Fra klubbene i Midtdalen var det Vinstra og  Ringebu/Fåvang som markerte seg med mange lag. Totalt sett var det noen få lag færre enn i fjor, men allikevel var flere spillere i aktivitet på banene.

– Vi har i år 21 lag som spiller sjuerfotball, og det er ni flere enn i fjor. Dermed er vi oppe i et antall av rundt 500 spillere som alle i løpet av rundt fire timer gjennomfører fire kamper, og det vil jeg kalle effektivt, sier primus motor for turneringen, Janke Rasmussen.

Og det trøstesløse været hadde den sindige Bergenseren naturlig nok et av avslappet forhold til, litt verre var det å kommenter den enda  mer trøstesløse tabellposisjonen til hans sportslige hjertebarn – fotballaget Brann.

– Været kan vi ikke gjøre noe med. Litt regn tåler både vi og banene fint, men Brann snakker vi aller helst ikke om i det hele tatt på slik en fin regnværsdag, uttalte Janke med et lurt glis og et fast blikk.

God dugnadsånd

Det ble spilt 84 kamper med femmerlag og 47 kamper med sjuerlag på de ti grasbanene som holdt veldig bra under hele turneringen. Det var ingen antydning til ”gjørmebryting” på noen av banene, så her hadde banemannskapene pleiet de grønne gressmattene skikkelig på forhånd.  Tidsskjemaene holdt også i alle ledd. Fra første avspark til den siste spiller hadde fått sin premie, gikk det under fem timer.

– Dugnadsånden er veldig bra. Her stiller det attpåtil opp folk som ikke har med unger i de yngres avdelinger i det hele tatt, slikt er veldig gledelig. Vi  har opparbeidet oss et miljø og  en logistikk i turneringen som vi er stolte over. I kveld skal vi møtes på Svendsen kafe alle sammen for å diskutere og evaluere turneringen. Været vil nok bli den store snakkisen i kveld, sier turneringsleder ”Janke”.