- Alle skal få delta i prosessen og diskusjonene rundt hva vi ønsker. Det er viktig!

Evelina Michalowski viser rundt i lokalene til vandrerhjemmet B 27 Hostel i Ringebu sentrum. Veggene er fylt opp med fargerike malerier, en kaffe maskin durer i bakgrunnen.

Over to plan

Denne uka arrangerte hun og mannen Peter et møte med treningsglade sambygdinger, der hensikten var å avklare mulighetene for å starte opp et treningssenter i lokalene.

- Mannen min fikk ideen og vi kom fram til at et treningssenter var mulig å få til, men vi kan ikke gjøre det sjøl, sier Michalowski entusiastisk.

Paret leier det tidligere hotellet og mottaket i Ringebu sentrum og har siden i vår drevet hostell i lokalene. Men fortsatt står en god del av lokalene tomme, og det vil de gjerne gjøre noe med.

Gammelt bomberom

I kjelleren er et gammelt bomberom fylt opp med avdankede treningsapparater. Planene er enn så lenge løse, men det ligger ideer på bordet om å ha en avdeling i underetasjen og treningssal eller lignende på bakkenivå. Hun håper at mye kommer på plass i løpet av året.

- Det er pengene som mangler, men hvis vi er mange kan vi gjøre mye. Vi har en internguppe der vi diskuterer ulike temaer. Det er veldig tidlig, og fortsatt mye som må avklares, sier Michalowski.

Gammelt: I bomberommet i kjelleren er det spor fra tidligere aktivitet i bygningen. Planen er å renovere lokalene. Foto: Silje Josten Lien

Trenger ikke all plassen

Hun trente tidligere på Fåvang, men reisa dit ble en litt for høy terskel i en travel hverdag. Da en spørreundersøkelse om hostellet ble gjennomført lokalt, med bistand fra Høgskolen i Innlandet, viste det seg at mange av de spurte savnet et treningstilbud. Via sin egen facebookside har de fått kontakt med folk som ønsker å bidra.

Michalowski ble positivt overraska over hvor mange som dukka opp, og ikke minst, at så mange ville engasjere seg. Foreløpig er det en avgrensa gruppe som jobber med saken, men på sikt er tilbudet tenkt åpnet for alle.

- Vi har plass her og mulighet til å passe på lokalene. Sesongen er så kort at vi ikke har bruk for alle plassen til hostellet. Vi kan ikke ha en kafe eller restaurant her, på grunn av at det er mange som driver det allerede, så da tenkte vi på en arena for kreativitet. Vi ville gjøre noe for publikum, kanskje det kan bli en ordentlig møteplass?