Det er norgesreklame på en ny måte, med bunader i til dels svært alternativ bruk.

Bunadsutfordring

Klatring i Skultelen på Sør-Fron, ski på Gålå og stisykling i Ulbergskogen i Ringebu, er litt av det vi vil få se - og alle kjører hardt, i bunad.

Blant de dugnadsvillige og spreke midtdølene, er Ånen Giverhaug og familien fra Vinstra, som stilte opp i bunad og sto på ski i vårsnøen på Gålå.

Reklamefilmen for å selge området skal vise den moderne Gudbrandsdalen der den nye livsstilen og kulturen møter den gamle kulturarven.

– Filmen vil kunne tjene både reiseliv og bolyst markedsføringsmessig, sier Karen Lauvålien, innholdsansvarlig i destinasjonsselskapet Visit Lillehammer. De håper videoen skal «gå viralt» på nett.

Opp: Eskil Hoveland og Eskil Aanekre stilte i bunad og klatresele i luftige omgivelser på Skutelen i Sør-Fron. Alle Foto: Karen Lauvålien/Visit Lillehammer

Bidrag frå RMG

Produksjonen har fått økonomisk bidrag fra Regionrådet for Midt-Gudbrandsdalen, øremerket lokale aktører innen filmproduksjon, musikkproduksjon og koreografi.

Produksjonen er filma, regissert og klipt av Kjetil Høye Sviland i TIMBR.

– Det har vært veldig gøy, og veldig mye dugnad fra mange, sier han.

– Det har vært helt rått. I løpet av den korte tiden, fra vi planla filmen til vi faktisk var i gang med produksjonen, har vi møtt enormt engasjement og «ja-mentalitet», sier Karen Lauvålien.

Avslutta med vafler

Juliane Bay fra Loftet dansestudio har koreografert og stilt med bunadskledde dansere, Fron Trasher-team stilte med skateboardere i bunad, gjengen fra Værfast i Ringebu stilte på stisykling, to viste fjellklatring på Skutelen, Ånen og familien i bunad på ski, tråkkemaskinen på Gålå med sjåfør, Ringebu Stavkirke åpnet dørene og familien Bay stilte gården sin til disposisjon.

– Naboen ble satt i sving med å galoppere på hest, og moren til Juliane stilte på traktoren, alt i bunad selvfølgelig.

– Når vi da i tillegg fikk avslutte produksjonen med nystekte vafler på kjøkkenet hos familien Bay, ja da blir man ganske overveldet, sier Lauvålien.

Vårsnø: Ånen Giverhaug stilte opp med aktive alpinbarn og ble med tråkkemaskina opp til bunadsskikjøring på Gålå. Foto: Karen Lauvålien/Visit Lillehammer
Hans Anton Torgersen og Julia Hamre fra Værfast tok sykkelen fatt i rutavest og brodert stakk på stisykling. Foto: Karen Lauvålien/Visit Lillehammer