I følge opplysninger Dølen har, er den unge kvinna fra Gudbrandsdalen.

Dødsfallet etterforskes av lokalt politi i Spania, og norsk politi bistår med å identifisere jenta og samarbeider med spansk politi rundt de tema som politiet i Spania etterspør.

Det var NRK som først omtalte hendelsen.

Jenta skal være funnet i den spanske byen Torremolinos.

Ble funnet av ungdommer

Etter opplysninger Dølen har, er den unge kvinna tilhørende i Gudbrandsdalen, men hun har bodd i Spania den siste tida. Kvinna skal derimot ikke formelt ha blitt identifisert med fingeravtrykk enda.

I følge NRK skal spansk politi ha gjort undersøkelser i kvinnens leilighet forrige uke. De skal også ha banka på dører i nabolaget hvor hun ble funnet, og de skal ha vist fram en Facebook-profil tilhørende en norsk kvinne.

Kripos bistår i saken, opplyser kommunikasjonsrådgiver Axel Wilhelm Due til NRK lørdag kveld.

– Kripos har rutinemessig bistått som internasjonalt kontaktpunkt med informasjon til de pårørende via politidistriktet der hun hører hjemme, sa Due.

Ifølge avisen El Pais skal hun ha blitt funnet av en gruppe ungdommer etter midnatt natt til torsdag. Hun hadde med seg en veske som var tom og uten identifikasjonspapirer. Ingen er per nå pågrepet for dødsfallet.

UD skriver i en pressemelding at ambassaden i Madrid gir konsulær bistand til de pårørende.

Mistenkelig dødsfall

Dølen har kontakta Kripos mandag formiddag.

– Det er politiet i Malaga som etterforsker dødsfallet. Kripos er i dialog med dem, blant annet om identifisering av kvinna som er funnet. Det er trolig en ung norsk kvinne, men id-en er ikke formelt kjent. Innlandet politidistrikt har informert pårørende, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Wilhelm Due til Dølen.

Dødsfallet blir karakterisert som mistenkelig.

– Kripos er disponible for spansk politi, men det er ikke snakk om å sende norsk politi nedover nå, sier Due.