Rasmus Fossum Tiller er en del av startfeltet på årets tour langs norskekysten. 20-åringen fra Ringebu sykler for kontinentallaget Team Joker Icopal, og er i tillegg fast på U23-landslaget til Norge.

Onsdag gikk første etappe i rittet, med start i Balestrand og målgang i Førde. Fossum Tiller satt trygt med hovedfeltet og endte på en 70. plass.

Vil hevde seg

Inn mot finalen lå han også i front på hovedfeltet og gjorde forsøk på å få med seg andre på å hente inn utbrytergruppa, som forøvrig holdt unna helt til mål.

Fossum Tiller har vist seg sterk i starten på denne sesongen. I mars tok han tredjeplassen i rittet Gent-Wevelgen. Til Dølen fortalte den talentfulle ringbyggingen av VM i Bergen er det store målet.

- Der satser jeg på å være en av seks U23-ryttere som får starte, derfor skal jeg prøve å hevde meg gjennom hele sesongen, sa Fossum Tiller.

I gjor var 20-åringen svært uheldig under rittet Artic Race. Etter å ha spurtet inn til en meget sterk åttendeplass, gikk han i en stor velt etter målgang, og måtte senere bryte rittet.

Nå har Fossum Tiller en ny sjanse til å vise seg fram på hjemmebane.

Etappene i Tour des Fjords går slik:

1. etappe, onsdag 24.mai: Balestrand - Førde

2. etappe, torsdag 25.mai: Gulen - Norheimsund

3. etappe, fredag 26. mai: Odda - Koppervik

4. etappe, lørdag 27.mai: Stavanger - Sandnes

5. etappe, søndag 28.mai: Hinna Park - Stavanger

20-åringen er en del av kontinentallaget Team Joker Icopal. Foto: Team Joker Icopal