Etter fjerdeplass på  sprinten var muligheten til stede for at Nyeng med en topp tre plassering under dagens 15 kilometer klassisk på Gålå, kunne kjempe om ledelsen i Norgescupen, og dermed friplassen til World cup på Lillehammer neste helg.

Kritisk til stakefrie soner

Slik gikk det ikke.  En ellevteplass på 15-kilometeren var bra, men ikke godt nok i kampen om den siste friplassen. Nyeng gikk seg oppover på resultatlista på slutten av løpet, men nådde ikke helt opp. I mål var han minuttet bak vinneren, Mattis Stenshagen fra Follebu. Etter de to konkurransen på Gålå, med en fjerdeplass på sprinten lørdag  og ellevteplass på 15-kilometern søndag, ligger Nyeng nå på niendeplass i Norgescupen sammenlagt. Nyeng var, som flere andre løpere etter sprinten, kritisk til innføringen av de nye reglene med stakefrie soner.

– En ting er måten de er satt opp på, slik som på Gålå, over en bakketopp der det er naturlig å stake seg videre – det blir for meg helt kunstig og unaturlig skigåing. Hadde det vært rett opp en bakke, så hadde det vært noe helt annet. Men uansett, i kampens hete ute i løypa, er det nærmest umulig å følge med i små plakater som forteller når du er i en stakefri sone, sier Nyeng til Dølen.

Lokale juniorjenter

Av andre lokale utøveres prestasjoner i skisporet på Gålå søndag, kan vi ta med at Tormod skilags Anna Slåen leverte et sterkt løp på fem kilometer klassisk. I kamp med landets beste juniorer gikk hun inn til en knallsterk sjetteplass – 45 sekunder bak klassevinneren. Mari Virik Nøvik fra Skåbu går for STEIL, og hun ble nummer 32 på 10 kilometer klassisk for jenter 19-20 år.