Heidal-hingsten Tresa Vårvind (døl) er vinneren av hingstene i år. Treårs-spissen fra Stav i april har fått totalt 18 påmeldinger, men tre av hoppene skal bare bedekkes i vårstasjon, altså ikke slippes i Sikkilsdalen. Hingsten får følgelig med seg 15 hopper når han slippes i hamninga ved setra.

Grensa for antall hopper pr. hingst er 20.

Ringebu-hingst klar

Ringebu-hingsten Stensliguten (også han tre år og døl) har fått med seg åtte hopper til fjells. Han og følget skal slippes løs i Prinsehamna. Mange hadde nok ventet flere hopper til denne fine hingsten.

Det tredje følget i Sikkilsdalen i år vil bestå av Nordlands/Lyngshingsten Løvmyrs Villi og ti hopper. Tre av hoppene er fra Forbrigd i Kvam.

Med hensyn til de to dølahingstene, er det verdt å merke seg at mange av hoppene er fra midtdalen, Kvam, Vinstra og Skåbu.

Topp beite i dalen

Sjefgjeter Jens Tangen sier til Dølen at beitet i Sikkilsdalen nå er meget bra.

Jeg var inne i Sikkilsdalen i forrige uke, og beitet var allerede da meget bra. Jo, hestene får det fint også i år, sier Tangen, som gleder seg veldig til sin 11. strake gjeterjobb i Sikkilsdalen.

Kongelig neste år?

Mange gleder seg kanskje allerede til neste års slipp, det 150. i rekken.

Det skal markeres skikkelig.

Etter det Dølen kjenner til har sentrale hestefolk vært i møte på Slottet med tanke på kongelig tilstedsværelse under jubileumsslippet i 2018. Det jobbes med mange ideer for feiringen da.

Sjefgjeter Jens Tangen fra Kvam gleder seg til sin 11. sesong som gjeter for hestefølgene. Foto: Terje Lisødegård