Et nytt sykkelritt ser dagens lys likt med Styrkeprøven 2015, som går av stabelen 19.-20. juni. Dette blir et ritt med fellesstart og der første mann i mål i Oslo vinner. Rittet går langs en helt ny ryte som har mindre hovedveg og mer utfordringer, det betyr høyere, brattere og mer variert underlag.

Traseen går sammen med resten av Styrkeprøven fram til Hjerkinn. Der tar den av på Fv29 mot Folldal, og senere inn på Fv27 Enden/Venabygdsfjellet. Fra Oppdal vil syklistene være i det norske høyfjellet i ca. 150 km., før de skal kjøre bratt ned mot Ringebu. Her går turen gjennom Ringebu og rett over Laugen, før den fortsetter opp Fv 319, Vestsidevegen.

God reklame

– Dette er kjempespennende. Målet er å bygge det opp til et norsk endags ritt som skal bli en klassiker. Vi vil få med kommuner og fylkeskommuner for å selge inn rittet, sier daglig leder for Styrkeprøven, Morten Mørk til lokalavisa Vigga.

Sykkelrittet kan gi god reklame for Midtalen, for TV2 er med på laget, og vil servere flotte naturbilder av både Dovrefjell, Rondane og Venabygdfjellet gjennom TV-ruta. Samarbeidspartene til rittet er også Statens vegvesen, Region Øst og Oslo Politidistrikt.

– Vi kan formidle løpet på en unik måte ut i verden, dette vil bli helt spesielt, sier Mørk til Vigga. Det er ca. 60 syklister påmeldt i ekstremrittet, som også har to tvungne stopp undervegs.

Syklistene i denne fellesstarten tar av fra Trondheim klokka 5.30 om morgenen, og de regnes med og skulle passere Ringebu sju-åtte timer senere.

De andre distansene under Den store styrkeprøven går som normalt:

Trondheim-Oslo: 545 km (19.-20. juni)

Dombås-Oslo: 348 km (20.juni)

Lillehammer-Oslo (Peugeot Grand Prix): 190 km (20. juni)

Gjøvik-Oslo: 145 km (20.juni)

Eidsvoll-Oslo: 70 km (20.juni)