Han har bokstavelig talt steget i gradene, 32-åringen fra Vinstra. Da han starta å jobbe på senteret, begynte han som resepsjonist og veileder. Nå har han fått ansvaret for den daglige driften.

– Jeg har vært ansatt her et par års tid. Da Kristin Beate Sletten skulle gi seg i august, fikk jeg forespørsel om jeg ville ta over som leder. Jeg fant ut at jeg skulle kaste meg ut i det, og gå på med et friskt mot og et åpent sinn, forteller han til Dølen.

– Hva er din treningsfilosofi?

– Jeg brenner for den effekten en ser trening gir til hver enkelt. Trening forebygger, gir livsglede, og er viktig for både fysisk og psykisk helse. En ser at trening er viktig i dag, fordi mange har et stillesittende arbeid.

– Hvem er treningsstudioet til for?

– Frisk i Fron er et treningsstudio som passer for alle. Vi skal dekke et behov for et vidt spenn i aldersgrupper. Vi er et sted der ungdom får dekka sine behov, så vell som eldre mennesker. Alle de ildsjelene og instruktørene som har jobba her helt sida stedet åpna i 2003, har lagt et godt grunnlag for å skape variert trening for alle. Jeg ønsker å bygge videre på det arbeidet som de forrige daglige lederne har gjort.

– Ekte døl er du vel egentlig ikke, Kristian?

– Nei, jeg er egentlig fra Moss, og kona mi er fra Sarpsborg. Vi flytta hit i 2013. Som Jehovas vitne ønska vi å komme inn i menighetens miljø her. Samtidig har familien til kona hytte på Venabygdsfjellet, så vi er ikke ukjent med området. I Moss bodde vi midt i byen, og vi ønska å bo mer landlig. Vi trives veldig godt med å bo på Vinstra. Så er jeg egentlig utdanna bilmekaniker.

– Så du skifta ut skrujernet med vektmanualer?

– Jeg har alltid vært glad i å trene, helt sida jeg var ung gutt. Det var i det faget jeg gjorde det best på skolen også. Trening er terapi, og gjør godt på alle mulige måter. Som mekaniker, der det ofte er tungt fysisk arbeid, kjente jeg også på hvor viktig trening var for å forebygge fysiske skader og plager.

– Treningsstudioet har ikke bare fått ny daglig leder denne høsten, men også nye og større lokaler?

– Ja, det stemmer. Lokalet er nå nesten dobbelt så stort. I prosessen har vi hatt god dialog og hjelp og støtte fra gutta i Bakken Bygg. Akkurat nå er vi er litt i tenkeboksen på hva vi skal bruke den nye delen til. Men vi har satt opp en crossfit-rigg der, som er veldig populær. Nå kan en drive styrketrening og litt tyngre trening i den nye delen, og mer kondisjon og lettere trening i den gamle delen.

– Men større armslag får de som vil trene nå?

– Vi har mye bedre plass, sjøl om det er et lite og intimt treningsstudio fortsatt. Det er også noe av sjarmen med Frisk i Fron.

– Men den gamle delen har også fått litt oppfriskning?

– Senteret er jo noen år, så da melder det seg etter hvert et behov for å pusse opp. Jeg hadde god dialog med tidligere daglig leder, og fikk lov til å bidra med litt oppussing. Jeg er veldig glad for å kunne bidra med det en har mulighet for.

– Hva er målet ditt med Frisk i Fron?

– Trening er helt avgjørende for å fungere godt i livet. Jeg har lyst til å få ut at trening er for alle. Vi skal være et senter for trening og der du kan få hjelp, oppfølging og behandling, slik som gjennom manuellterapi. Frisk i Fron skal være et fint sted å komme til.

Kristian gleder seg til å videreutvikle treningssttudioet, som i høst har blitt dobbelt så stort i størrelse. Foto: Tone Sidsel Sanden