NM i saueklipping og ullhåndtering ble arrangert i forbindelse med Fårikålfestivalen. De beste norske og internasjonale saueklipperne konkurrerte på scenen, framfor et fullsatt telt i Ringebu sentrum.

Og publikum fikk se og oppleve en konkurranse som var fartsfylt og svært imponerende. I et forrykende tempo, og med stor dyktighet og presisjon, viste de profesjonelle klipperne fram sine kunster.

Godt arrangert

Flere lokale saueklippere stilte i konkurransen, og mange av dem hevda seg godt i toppen. Den som kom lengst var Simen Halsa Bakken fra Sør-Fron. Han var blant de fire som sto igjen i finalen, der han endte på fjerdeplass.

I juniorklassen ble det også lokal fjerdeplass ved fåvangingen Stein Timo Søreng.

Åsmund Kringeland fra Rogaland ble norsk mester. Han klipte 12 sauer på tida 10. 53, og med et snitt per sau på 0.53 min.

Dagens raskeste klipp hadde Gwion Evans fra Wales med 09.03 på 12 sauer, og snitt på 0.45 min.

Etter at poengene var gjort opp, var det derimot landsmann Mathew Evans som stod i gjen som vinner i den internasjonale klassen.

Arrangørene Fåvang sau og geit, Ringebu sau og geit, Sør-Fron sau og geit og Nord-Fron sau og geit, gjennomførte et solid og godt mesterskap, med en engasjert speaker i Bjørnar Bakken, som holdt koken gjennom hele dagen.

Les mer i papiravisa torsdag.

Simen Halsa Bakken fra Sør-Fron ble nummer fire i NM. Foto: Tone Sidsel Sanden