Åpningshelga under årets Fåvangdågån ble avsluttet med et fyrverkeri av en festaften i sentrum lørdag kveld. Rundt 1000 personer løste billett til «Greetings from Gudbrandsdalen», et Elvis-show sydd sammen av det beste av kulturkrefter fra hele Gudbrandsdalen. Elvis Presley ville fylt 80 år i år, og dølenes hyllest til den abdisere rockekongen stod ikke tilbake for noe.

Pauker i sentrum

De fjorten musikerne leverte kvalitet fra første tone – som sjølsagt var Strauss’ «Also sprach Zarathustra», slik kongen sjøl åpnet sine konserter. Og ingenting var spart på – for det blir ikke Zarathustra uten pauker. Vi våger påstanden at det er første gang pauker er blitt brukt i Fåvang sentrum. I alle fall på rockekonsert. Blåserekka ble av enkelte i publikum kalt «bedre enn originalen». Det kan også vi skrive under på.

Elvis-tolkere

Gudbrandsdalen har mange gode Elvis-tolkere. Denne kvelden var de anført av Ole Johnny Bekkemellem som har Elvis-repertoaret under huden. Musikerne koste seg, og folket koste seg – tross et lett regndryss som trassig hang seg fast akkurat over Fåvang sentrum fra klokka 22 og utover.

Les mer og se flere bilder i papirutgaven torsdag.

Ole Jonny Bekkemellem lokker fram latteren i det han synger malmfullt til musikerkollega Vegard Moshagen: "Are you lonesome tonight?". Foto: Bjørn Sletten