Lørdag ble det offentliggjort hvem som fikk tilslaget på staselige Marienhø i Ringebu, en historisk villa som kommunen la ut for salg i mai.

Og det er de lokale gründerne Jon Magne Lundbakken og Roger Melgårdshagen som for anledningen har slått seg sammen og kjøpt bygget.

– Vi gleder oss enormt til å gå løs på dette prosjektet, sier de to til Dølen.

– Vi er stolte over å ha fått dette huset, og vi er klare til å starte jobben umiddelbart. Her vil en få den fineste utsikten ut over Ringebu, og det blir en type leiligheter det ikke finnes lignende til i området fra før, legger de til.

Fineste tomta

Planene er at det skal bli fire leiligheter i Marienhø. Disse blir moderne, men fasaden på huset ellers skal beholdes. Lundbakken og Melgårdshaugen har også fått med ei nabotomt på kjøpet. Bygget skal stå ferdig innen 1. juni 2017 og skal huse til sammen fire leiligheter.

– Leilighetene skal legges ut for salg så fort prosjekteringen er i ferdig. Vi skal være konkurransedyktige på pris, men noe må en regne med å betale for beliggenhet og utsikt. Det er fineste tomta i Ringebu, dette, sier de entusiastisk.

Hele villaen skal totalrenoveres, og uten at kjøperne vil si noen eksakt sum, vil det gå med noen millioner kroner på prosjektet.

– Vi ønsker å bidra til å fortsette å bygge noe positivt i Ringebu, og ser fram til å komme i gang, sier de til Dølen.

Villa Marienhø slik den så ut etter at bygget var bygd opp igjen etter en brann.