– Det har tatt litt av etter Urørt-oppmerksomheten, sier 26 år gamle eldstebror Jompi, alias Jon Iver Myren. Å bli ukas Urørt på P3 medfører spilletid over eteren, intervju i beste sendetid og flere reklamejingler i løpet av uka. Slikt gir musikalske etterspill.

– Det er tydelig at P3 har stor påvirkning i musikkbransjen, for vi har fått flere spillejobber den siste tida. Som Ukas Urørt kommer en litt i det gode selskap, fordi vi havner på ulike lister over aktuelle band. Det er artig at det bærer frukter dette her, smiler han.

Hardcore, hektisk og intenst

IEatHeartAttacs er bandet Jompi danna sammen med lillebror Noppers, alias Arne Mathias Myren. Et ordentlig brødreprosjekt - en naturlig følge av at de har vokst opp med en over gjennomsnittet musikkinteressert far. Begge fikk musikkundervisning i barndommen, begge var elever ved musikklinja på Vinstra vidaregåande skule og de gikk også begge musikk på Trøndertun folkehøgskole. Hva var mer naturlig enn å danne band sammen?

– Jeg har alltid hatt lyst til å spille med bror. Vi tenker likt og er som regel enige. Litt broderlig knuffing kan det bli, men vi finner som regel en gylden middelveg, sier Jompi.

– Låten «and Pianos» ble til i kjelleren på Harpefoss, der vi bodde før. Erik Fossmo fra Øyer, som har gått på LIPA i Liverpool, hjalp oss med produksjonen og vi fikk gikk ut den første EP-en i 2013. Vår nyeste utgivelse består av fire låter, forteller 19 år gamle Noppers. Nå er kanskje ikke musikken bandet spiller helt «allmenn etbart», som Jompi selv sier det. Det er hardcore, hektisk og intenst, med en rå vokal, mens P3 beskriver det som en «uimotståelig type noisepunk som gir melkesyre og tinnitus – på den gode måten.»

– I byene er det større musikalsk miljø, og der treffer vi flere. Vi blir booka på mange spillejobber, så noen fans har vi tydelig der ute, smiler Jompi. For det er ingen tvil, brødrene går en hektisk og spennende sommer i møte.

– Vi gleder oss stort til å spille på Slottsfjell, og selv om vi er et lite band ser vi at det har åpnet seg noen dører for oss, sier Jompi.

Litt i spotlighten

Men det er ikke bare med bandet IEatHeartAttacs brødrene gjør musikalsk suksess. Noppers spiller med kompiser i bandet GipsyCarnem, som skal spille på Blues og lyrikkweekend på Rondablikk i juni. Bandet tok for øvrig seieren på Union Blues-cup i Trondheim, og vant med det deltagelse på Notodden Bluesfestival. Jompi, som til daglig arbeider som audiograf i Oslo, spiller i flere andre band, deriblant Hyena og Polar bear 6 east.

– Tenker dere å kunne leve av musikken i framtida?

– Jeg trives godt i en kombinasjon med jobb og musikk, og jeg har en fleksibel jobb slik at jeg kan stikke på spillejobber når jeg vil, sier Jompi.

– Lillebror er så ung og har alle forutsetninger for å lykkes som fulltidsmusiker, legger han til.

– Tar det av så tar det av. Det hadde vært fint å leve av musikken, og akkurat nå er vi jo litt i spotlighten. Det hadde vært artig om det gikk bra for oss, avslutter Noppers.