– Familieheisen og familiebakken åpner fredag, og det samme gjør «rail-parken» som ligger i samme området. Rail-parken er blitt svært populær, og sammen med familiebakken er det den vi alltid åpner først om høsten, forteller markedsansvarlig i Kvitfjell, Vibeke Fürst Holtmann.

Fortsatt stengt i bunnen

For de som vil ut på ski, må komme seg opp til mellomstasjonen ved hotellet på egenhånd. Heisen fra bunnstasjonene ved Mehlum åpner ikke før nærmere jul, eller når snø og føreforholdene i bakken tillater det. Om værutsiktene holder seg så gode som de ser ut framover, kan også begge bakkene fra toppen av Kvitfjell bli åpnet.

– Om vi er heldige og får enda litt mer snø, så åpner vi neste helg. På østsida blir da Karirenna åpnet ned til mellomstasjonen, og på vestsida ned til heisen, forteller Holtmann.

Når familebakken nå åpner, er den åpen og i drift hver eneste dag framover til våren. Også serveringsstedene i Kvitfjell åpner nå i tur og orden. Både Koia og Kvitfjell Plaza Cafe åpner for gjester fredag.

Sjekk forholdene

Kvitfjell er ikke bare alpint og nedover-ski. Også langrennsløperne har sitt eldorado der, og flere av sporene er allerede preparert og flere kommer til utover.

– Noen løyper er åpnet allerede, mens andre venter på litt mer snø. Det er lurt å sjekke forholdene og løypene på nettet først. Der blir det fortløpende oppdatert hva som er åpent, sier Holtmann.

En rask sjekk på løypekartet for langrenn viser at ti ulike ruter allerede er åpnet. Den lengste runden er på nesten 30 kilometer.

Åpning på Gålå

Også på Gålå er det straks duket for en travel vintersesong. Denne uka starta produksjonen av snø.

– Vi kjører på nå når kuldegradene kom og at de tilsier at det blir effektiv produksjon, sier daglig leder i Gålå Alpin, Camilla Tagestad Iversen. Hun hadde håpa å nå åpning førstkommende helg.

– Nå blir det forhåpentligvis åpning neste helg. Vi har søkt om permanent skjenkebevilling i Fjellkafe´n, og får vi det, blir det et sted med alle rettigheter, legger hun til.

Noen har allerede testa snøen på Gålå, men anlegget åpner ikke før neste helg. Foto: Gålå Alpin