Egentlig skulle hun gå på skole et annet sted, men så ble dramalinja lagt ned. Slik endte hun på Vinstra vidaregåande skule og danselinja.

– Du sto jo på scenen i ungdomsmusikalen Riverland da russetida offisielt starta med dåp 19. april. Hvordan har oppladninga vært?

– Det havna jo oppi forestilling og styr, så det ble en rolig start på feiringa. Men det gjenstår fortsatt en god del av russetida, så jeg har tid til å ta flere knuter, det er jo det artigste.

– Hva er ambisjonene dine på den fronten?

– Jeg vil prøve å klare flest mulig knuter. Det er litt stas, en god del går inn for å klare alle, men det er nesten umulig. Jeg vil ikke klare alle, men 70 av 100 bør være mulig.

– Du er jo «leder» for årets russekull, hvordan har det gått så langt?

– Det har gått greit så langt. Vi har fått litt klager, på høy musikk blant annet. Så ble vi enige om at vi skal «oppføre oss» og rydde opp etter oss der vi har vært. Det har ikke vært offisielle arrangement, folk møtes bare og det er veldig sosialt, linjeforskjellene forsvinner.

– Er det store forskjeller på linjene på skolen?

– Det er ikke fargen på russebuksa som gjør det. Vi «menger» oss ikke så mye til vanlig. Det er ikke plass i kantina til alle sammen, det gjør at en henger mest med de en går i klasse med. Det forsterker jo linjeforskjellene.

– Hvordan blir resten av feiringa?

– Jeg håper et blir trivelig og mye moro. Jeg kommer til å sitte en del i bil, siden jeg kjører fra Otta til skolen. Heldigvis må ikke russepresidenten holde tale på Vinstra 17. mai, det var en lettelse!

– Hvor mye tid har gått med til musikaljobbing dette året?

– Det er mye! Rundt 7000 timer på øving på skuespill, pluss ekstra øvingstid på dans. Med unntak av jul, har jeg ikke hatt ei frihelg siden oktober, men det er givende å drive med da!

– Om noen måneder er du ferdig på videregående. Hva ligger i kortene videre?

– Jeg er over middels interessert i drama. Jeg vet ikke hvor jeg havner, men tar det med ro, uansett hva jeg gjør videre kommer det til å koste masse å studere innen teater! Jeg har søkt NTNU, men det var mest for å søke. Jeg skal jobbe med Black Box Teater på Otta i sommer, kanskje kan jeg snike meg med der, hehe.

– Det er en utfordrende bransje å lykkes i?

– Absolutt. Du må ha trua, men må ikke stresse over det. Jeg har jo søkt Teaterhøgskolen, men har jo ikke nok erfaring ennå. Jeg vet at det kommer flere sjanser og må forvente flere søknadsrunder. Men om det ikke går, så går det ikke.

– Hva tenker du om framtida, er du ferdig med dalen, eller tenker du å komme tilbake?

– Jeg er ei bygdejente, men må reise ut en periode. Drømmen er å komme att når jeg er sånn 35 og få en relevant jobb jeg kan leve av på Otta. Det er spennende, jeg veit jo ikke hva som skjer i framtida. Men jeg er for lat til å stresse med det, det ordner seg på et vis, hehe!

– Hvordan blir et å avslutte videregående?

– Det blir rart, jeg er veldig glad i klassa. Jeg skulle egentlig ikke går her, jeg kunne ikke danse. en så ble den linja jeg egentlig skulle gå lagt ned, så da endte jeg til slutt her. Jeg føler vi er 19 bestevenner i klassa, det blir rart å gå fra å møtes hver dag, men samtidig blir det godt å komme seg vekk fra videregående også.