Det ble en ørliten tjuvstart på årets Fårikålfestival, da Fåvang sau oggeit (FSG) spanderte fårikål på beboere og ansatte på Linåkertunet på Fåvang.

Prima sauekjøtt

Anledningen var Fårikålfestivalen som starter fredag. Og formann i Fåvang sau og geit, Øyvind Myhrsveen, kalte middagen en slags tjuvstart, med det var imidlertid andre grunner til å spandere nettopp denne retten. Torsdag 28. september er nemlig den nasjonale fårikåldagen.

– Vi bestilte 40 kilo med prima sauekjøtt som ble levert på kjøkkenet på Linåkertunet og tilberedt og servert av dyktige kokker. Fårikål er tradisjon og en rett de aller fleste her har et godt forhold til. Kjøkkenet serverer maten i to omganger, først her i matsalen og så til den ordinære middagsserveringa klokka 15.30, fortalte Myhrsveen.

Gikk ned på høykant

Porsjonene gikk ned på høykant, og flere takket ja til påfyll både en og to ganger før dessert og kaffe ble servert. Styret i FSG var på plass og det samme var ordfører Arne Fossmo som roste både tiltaket og kjøkkenet for initiativ og kvalitet.

To av sauekarene med lang fartstid bak seg i næringa, Hans M. Hjelstuen og Sigurd Krekke, var også invitert.

Ringebu er Østlandets største sauekommune med 23 000 dyr, og en av de største også på landsbasis.

– Vi markerer oss i en hel uke der sau og tradisjon står i fokus under festivalen. Sau er både kultur, tradisjon og næring, sa Myhrsveen.

Ordfører Arne Fossmo i samtale med nut Evensen og Hans M. Hjelstuen. F.h.: Sigurd Krekke, Johnny Levi Høyesveen og Britt Karen Hagen. Foto: Ole M. Nybakken