- Vi er utrolig takknemlige for at vi har fått denne i hus! Legesekretær Kristine Brenden Kolås klapper en grønn plastboks, som inneholder er helt ny hjertestarter.

Den gamle hjertestarteren på legekontoret i Sør-Fron hadde sett bedre dager, og da ekstrautstyret til maskinen gikk ut av produksjon, var det på tide å bytte den ut.

Positiv respons

Kolås tok kontakt med den lokale Lions-foreninga, med en forespørsel om støtte til askaffelse av ny hjertestarter. Det ønsket styret å bidra til, og fredag var det klart for symbolsk overrekkelse på legekontoret.

Først fikk styremedlemmene i Lions Sør-Fron en liten omvisning i de nyoppussede lokalene. Så ble det hele, som seg hør og bør, markert med kaffe og kake.

På spørsmål om hvordan hjertestarteren fungerer, forklarte fastlege og daglig leder ved legekontoret, Elisiv Teigen, at personen må ha litt hjerterytme for at maskinen skal fungere. Om så ikke er tilfelle, må en i stedet bruke hjerte- og lungeredning.

Går tilbake til bygda

- Størstedelen av inntektene vår skal gå tilbake til bygda, forteller Jan Tveit, forhenværende president.

Foreninga får inn penger gjennom den årlige Lions-kalenderen, i tillegg til tulipanauksjon, pilkekonkurranse og deltakelse på martnaen. Antallet henvendelser om støtte varierer, storparten av midlene har gått til tiltak for barn og eldre.

- Vi ønsker å gjøre noe for Sør-Fron og hjelpe til der det trengs, sier president Nils O. Hagen.

Foreningens medlemstall ligger jevnt over på rundt 20 personer. I likhet med flere andre lag og foreninger, er snittalderen forholdsvis høy. Karene sier at alle nye medlemmer er kjærkomne, og da spesielt kvinner.