Alle inntektene fra den lille konsert-turneen med artistene Anne Vada, Sigmund Groven, Iver Kleive, Johnny Lønning, Randi Marie Steig og Kari Hanne Rudrud går da også til Kreftforeningen, etter initiativet fra Myrvang og familien.

Etter at kona Kari Odlo Myrvang fikk kreft, ville familien gjøre noe for å støtte kreftforskingen i Norge. Valget falt på å arrangere disse konsertene i Ringebu stavkyrkje, Sør Fron kirke og Dombås kirke.

– Etter at konsertene er over går vi nå igjennom regnskapet og setter over alt sammen til kreftforeningen, noe de sjølsagt setter stor pris på. Det blir annonsert hvor mye bidraget kommer på, forteller Frode Myrvang.

– Vi ville gjøre noe, og siden musikk er det pappa har som hobby og et miljø han kjenner, var det et godt valg å ta, sa datteren i familien, Sunniva Odlo Myrvang, som ønsket velkommen.

Tok tak i publikum

Og publikum stilte opp. Fredag kveld var stavkyrkja i Ringebu fylt til siste stol, og konserten i Sør Fron ble en like stor opplevelse med fullsatte benker. Søndag kveld står Dombås kirke for tur.

Selve konserten var så gripende og rørende som det vel går an. Artistene sparte ikke på hverken stemmebånd eller orgelpiper, men tok tak i publikum fra første sekund.

På et vakkert og genialt vis var innholdet artistene leverte både litt melankolsk, litt sårt, men samtidig med glimt i øyet og et lite smil om munnen. Publikum fikk høre og kjenne Iver Kleives orgelkunster på kroppen og glemmer sent hans dramatiske og overveldende framføringer med sine magiske fingre på tangentene. Anne Vadas vakre sang og Sigmund Grovens munnspill passet like godt sammen som en hånd i en hanske. Randi Marie Steig og Kari Hanne Rudrud sammen med Frode Myrvang og Johnny Lønning framførte O- helga natt så tårene måtte tørkes.

Kar Odlo Myrvang var naturligvis til stede på konsertene og smilte og var i strålende humør.

– Kari er av det slaget at hun aldri gir opp og murer seg inne, men møter hverdagen slik den er, uansett sykdom eller ei. Etter en god natts søvn er hun i god form igjen, sier "gubben" og mannen med ideen om konsertene, Frode Myrvang.