Det er ikke noe å si på stemningen blant komité-gjengen, da vi møter dem på verandaen på ny-hotellet midt i sentrum. Den gamle samvirkelagskafeen er gjort om til et topp moderne overnattingssted, og det er en av grunnene til at humøret er på topp hos arrangøren av Liv Lågå.

– Vi er så takknemlige for at det satses på Skåbu fjellhotell og at de stiller stedet til disposisjon for oss. Det har mye å si for Liv Lågå og for livet i sentrum, sier Tori Virik Nøvik.

Stort marked

Sigurd Haug, som er investoren og gründeren bak hotellet, forteller at de ikke er helt i mål ennå.

– Vi er ikke ferdige, men rommene leier vi ut under Liv Lågå, sier han, og får skryt av komiteen. De er imponert over standarden hotellet får.

God standard er de også opptatt av at Liv Lågå skal ha, når de drar i gang den 11. festivalen torsdag neste uke. Gatene skal fylles med liv.

– Det blir stort marked i gatene både fredag og lørdag. Vi kan by på lopper, antikviteter, kaffemat, kunst, knivsmed, ridning og barnekrok med ansiktsmaling, blant annet, forteller Ellen Rønshaugen.

Eksklusiv revy

Torsdag åpnes Liv Lågå med utstillinga «Vakre vevde fortellinger» ved Unn Virik og bokbad med Lene Julsen. Det forstetter fredag med marked, og ikke minst med revy.

– Det blir to forestillinger fredag kveld, ganske så eksklusivt, altså, sier Per Steinar Brendløkken. Revyen har fått navnet Nr. Ølløv, naturlig nok. Det er den ellevte i rekken.

– Det enkle er ofte det beste, er gjengen enige om.

– Det blir en revy som er med lokal, snill humor. Vi henger ikke ut noen, forsikrer Brendløkken.

– I alle fall ikke noen som ikke tåler det, legger han til.

Enda mer liv

Liv Lågå er dager da det blir enda mer liv i Skåbu.

– Hyttefolket legger ferien til da, utfløtte kommer hjem, og folk fra hele dalen tar turen. Vi gleder oss, sier den entusiastiske, gjengen i komiteen.

Skåburevyen framføres fredag kveld under Liv Lågå. Revygjengen har i den anledning våga seg ned til Vinstra for filminnspilling. Foto: Tone Sidsel Sanden.