De to midtdølene som deltar i U23-NM i Stjørdal har tatt medalje under mesterskapet. Begge representerer Lillehammer CK. I tillegg til medajene, kjørte Fossum Tiller en sterk tempoetappe torsdag, der han ble totalt nummer ti, 3,01 bak vinneren Edvald Boasson Hagen. Der ble Rudland nummer 22.

Gjorde mye jobb

Fossum Tiller fra Ringebu, som er på kontinentallaget Joker Icopal, kjørte et meget sterkt ritt søndag, da U23-klassen sykla fellesstart på totalt sju runder, hver på 19,8 km.

Utover i rittet angrep flere ryttere, mens hovedfeltet etter hvert besto av bare 30 mann. Fossum Tiller gjorde mye jobb underveis, mens lagkompis Anders Skaarseth kunne spare seg. Inn mot mål var det da også Skaarseth fra Lillehammer som spurta om seieren, mot Torstein Træen fra Uno-X. Det endte med seier til Lillehammer-syklisten. Fossum Tiller knep tredjeplassen, i spurtduell mot Syver Wærsted fra Grenland SK.

Trakk laget

Tirsdag var det duket for lagtempo. I utgangspunktet skulle Fossum Tiller stille på favorittlaget Lillehammer Ck sitt førstelag, sammen med Tobias Foss og Anders Skaarseth. Men etter at blant annet Skaarseth hadde slitt med vondt i hodet, valgte de å trekke laget. Regn, vind og kaldt vær, gjorde også at det var tunge forhold.

Meget sterk kjøring

Dermed var det Lillehammer CKs andrelag som måtte trå til. Lenge var det jevnt i teten, men inn mot mål var laget fra Bergen CK suverene. 20 år gamle Rudland fra Kvam og lagkompisene sykla sterkt og tok andreplassen foran Kristiansand CK.

16 lag stilte til start. Rudland følte formen løsna under løpet.

– Jeg har følt meg litt små-dårlig de siste dagene, men tirsdag løsna det. Det var utrolig kult at vi greide en pallplass. Laget jobba godt sammen, og vi fikk det til å flyte jevnt, sier han til Dølen.

Torsdag ble nok en god dag for spesielt Fossum Tiller. 21-åringen gikk over målstreken til en sterk niende plass i seniorklassen på tempoetappen.

Med disse resultatene i NM har ringebugutten, som har vært fast på landslaget sida i fjor, lagt inn en sterk søknad om å sykle VM på hjemmebane i september. Fossum Tiller er også med i diskusjonen om å være blant de to U23-rytterne som får sykle senior-tempo under VM, sjøl om Tobias Foss (fra Vingrom) og Bjørnar Øverland kanskje ligger best an til å få de plassene etter NM.

Hans Kristian Haadem Rudland fra Kvam (t.v.) med lagkompisene Erik Ressel og Iver Skaarseth på Lillehammer CK 2. Foto: Foto: Privat.