- Dessverre ble det slik. Det er veldig synd, det er en trist dag. Spesielt er vi leie oss på vegne av de ansatte, sier styreleder Finn Løkken.

Firmaet har 16 ansatte. 13 arbeider i produksjon, mens tre er på kontor. På det meste var selskapet oppe i 20 ansatte.

Modul AS ble etablert i april 2016, og selskapet starta opp modulproduksjon i det tidligere Norak-bygget i Tollmoen i Ringebu.

Import-konkurranse

Flere lokale investorer gikk inn med kapital og som medeiere, blant annet Seielstad-familien (Gausdal landhandleri), Geir Jostein Horten, andre generasjon i Horten Hus på Fåvang, samt bedriftsutvikler Jan Tore Meren, opprinnelig fra Vinstra, samt advokat Tor Kolden.

- Det var et kompetent team som gikk inn i dette, der flere har lang erfaring fra bransjen. Det var en forretningsidé vi hadde stor tro på. Utover i august-september i 2017 hadde vi røde tall, mens det så mer positivt ut gjennom vinteren. Vi har hatt tro på det hele vegen, derfor har eierne også tilført ny kapital to ganger undervegs. Dessverre uteble ordrene, sier Løkken.

Og hovedgrunnen til at ordrene uteble, forklarer styrelederen med den store import-konkurransen.

- Vi undervurderte konkurransekraften på import. Vi klarer ikke å konkurrere på pris. Til og med en del norske selskaper etablerer seg i utlandet, fortrinnsvis i Øst-Europa, for å bygge produksjon der. Vi har ikke sjanse til å konkurrere, med de råstoffprisene og timeprisene vi har, sier Løkken.

Modul AS satsa mot et marked med leveranser på 20-50 moduler. Importkonkurransen ble derimot for tøff. Foto: Modul AS

En tung dag

Det ble i tillegg vanskelig for Ringebu-selskapet å komme seg inn på et allerede godt etablert marked.

Fimaet hadde også planer om å utvide produksjonen fra å levere brakker til entreprenørbransjen, til å bygge både leilighets- og hyttemoduler.

- Vi fikk aldri innført det vi hadde ønsker om, for å ha flere føtter å stå på, slår Løkken fast.

Det er advokat Stein Olav Bøen som er bobestyrer, og han bekrefter også til Dølen at han fikk oppbudbegjæring fra Modul AS fredag. Om det blir stengte dører på dagen, eller om det blir noen dager til med produksjon, er det han som avgjør.

- Vi har noe produksjon som gjenstar. Så om vi får anledning til å holde på ei uke etter påske, eller om det stenges på dagen, bestemmer bobestyrer, sier Løkken.

- Det har vært lagt i en del millioner i dette. Vi har hatt en nøktern produksjon, uten noen undøvendige investeringer. Det er godt å tenke på i dag, sier han og legger til:

- Det var en tung dag fredag. Jeg vil understreke at vi har hatt en veldig god produksjon med dyktige anatte. Vi har tross alt prøvd og gjort et ærlig forsøk. Dessverre lykkes vi ikke, sier han.

Dølen har forsøkt å komme i kontakt med de ansattes tillitsvalgt.

Styrelder Finn Løkken roser de ansatte i produksjonen for å ha gjort en god jobb i de to årene firmaet har eksistert. Foto: Privat/Arkiv