Tross uvelkomne regnbyger over Fåvang, ble det en stilfull åpning av bygdas nyoppussede sentrum. Et arbeid som har tatt lang tid, men den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves.

Ordfører Arne Fossmo holdt en gripende og glødende åpningstale. Han takket like godt «ælle sammen» for bidraget til et nytt sentrum. Fra næringsforeninga til entreprenører. Fra næringsdrivende til gode naboer. Alle fikk en velfortjent takk for at nye Fåvang sentrum endelig er en realitet.

Mye på gang i Fåvang

Fossmo kom også med lovnader om at det vil skje mer i Fåvang i framtida.  – Det er få kommuner i Norge som har så mange utbygginger på gang som Ringebu. Og jeg kan love at det kommer til å skje mer i Fåvang i årene som kommer. I Ringebu kommune er det lov til å lykkes, sa ordføreren, til stor jubel fra de mange frammøtte.

Lokale krefter

Fossmo minnet også om hvor viktig et lokalsamfunn er.

– Det å handle lokalt er viktig for alle sentrum,  også for Fåvang, sa ordføreren før han klippet den berømte snora.

Åpningen var lagt opp til en festdag med god mat og underholdning fra lokale krefter. Fåvang musikkforening, Sigrid Aarnes, The Ramblin’ Men og Hercules var blant dem som skapte liv i Fåvangs nye og flotte sentrum.

Mye folk på åpningsarrangementet for nye Fåvang sentrum lørdag, tross regnværet. Foto: Ole Magnus Røen