Det er tidligere kommet fram i regionale media at rutetilbudet mellom Skåbu og Lillehammer gjennom Espedalen vil bli innstilt fra 20. august.

Men samtidig utvides rutetilbudet gjennom Vinstradalen mellom Skåbu og Vinstra.

– Svært lav reisestatistikk er grunnen til at vi legger ned ruta mellom Skåbu og Lillehammer gjennom Espedalen. Samtidig styrker vi nå tilbudet i den andre enden av fylkesveg 255 mellom Vinstra og Skåbu med to avganger daglig, forteller ruteplanlegger i Opplandstrafikk, Oddmund Bergon.

Forlengelse til Dalseter

Opplandstrafikk innfører to nye avganger daglig fra Skåbu til Vinstra i ukedagene, men i store deler av sesongen forlenges også ruta helt til Dalseter Høyfjellshotell. I denne turistsesongen kjøres det også to ganger daglig tur/retur på lørdager til Dalseter.

– Vi har vært i dialog med reiselivsbedriftene Dalseter og Ruten om dette, slik at det kan koordineres til å passe med gjestenes ankomst og avreise. Forlengelsen til Dalseter og Ruten vil bli fra 20. august til 7. oktober i år og fra 21. januar til 22. april vinteren 2019, samt fra rundt medio juni 2019.

Koordinerte avganger

De to nye avgangene vil gå som faste ruter morgen og ettermiddag ved siden av de faste skolebussrutene. Det legges opp til korrespondanse både med buss og tog for dem som ønsker å komme seg videre til Lillehammer eller Oslo og Trondheim fra Skåbu.

– Stopp ved Vinstra vegpark og Vinstra skysstasjon til bestemte bussavganger og togtider, vil blant annet gjøre det mulig å komme til Lillehammer via offentlig transport, eller med tog til Oslo og Trondheim. Etter vår mening vil dette kollektivmessig knytte Skåbu sterkere til kommunesenteret Vinstra, sier Bergon som har håp om at dette er et rutetilbud som vil bli flittig brukt.

– Vi mener med dette at det nå blir et godt rutetilbud mellom Vinstra og Skåbu, og vi håper nå at både lokalbefolkningen og turister benytter dette nye rutetilbudet slik at det kan bestå i fremtiden, sier Bergon.