Stein Torleif Bjella og Det Fronske Kompani bød på konsert ved Gålåvatnet søndag fomiddag. Mange mente dette ville bli en god start på dagen, for hele 600 publikummere fant vegen til amfiet. Og på responsen å dømme innfridde aktørene fra friluftsscenen.

Bjella, som har etablert seg som en av Norges mest populære norske artister, fikk fram både latter, smil og taktfaste klapp fra tilhørerne. Hallingdølen er kjent for de gode historiene i tekstene, og omgivelsene var perfekte for Bjellas underfundige filosofering rundt hverdagslivet. Gullkort som "akrobatisk gledesrus", "kysse deg så Jesus gret" og "bruksrett på heile meg" ble servert denne morgenen ved Gålåvatnet.

Kom til sin rett

Etter Bjella kom Det Fronske Kompani på scenen. Det lokale bandet, som består av Bjørn Sletten, Vegard Moshagen, Ragnar Løsnesløkken, Øystein Rudi og, for anledningen, Ole Martin Thorset på trommer, har på kort tid rukket å sjarmere publikum med fengende folkpop på kav døl, og låtene og tekstene kom virkelig til sin rett på utescenen. "Her e e heme" og "E vil ut" er gode eksempel, og til heftige rytmer overbeviste de med at, selvsagt, så finnes det troll, i alle fall på Gålå.

Konserten ble avslutta med godt samspill mellom dem og Bjella.

Ved starten på konserten var det regn i lufta, og musikerne var plassert under "tak". Men regnet uteble, og sola dukka fram, naturligvis, når det ble skapt slik en fin morgenstemning.

Se video fra konserten: