380 elever i 6-9. klasse deltok tirsdag i TINEstafetten på friidrettsbanen i Kåja på Vinstra. I tillegg til deltakere fra skolene i de tre midtdalskommunene, deltok også elever fra Vågå og Heidal.

Åtte i aksjon

Hver etappe måler 200 meter, en halv runde rundt banen og hvert lag består av fire jenter og fire gutter (pluss to elever i reserve). I tillegg til løperne, hadde en stor heiegjeng samla seg på tribuna, så vel som ute på banen. Flere hadde med seg egenproduserte bannere med skolenavnet på.

- Det er gøy å være med, sier sjuendeklassingene Hanna Gryttingslien, Karianne Rudihagen Dokk, Victoria Wistad og Andrea Slovarp. Jentene, som er elever ved Sødorp skule, deltok på sin andre stafett.

- Læreren spør om noen vil være med og så kan folk melde seg på. Vi har også vært her og trent på løpebanen med klassa, sier Dokk.

Det hersker noe uenighet om hvorvidt løping er artig blant de fire jentene, men de er enige om at det å heie er ganske artig.

- Moro å være med

På den andre sida av kunstgressbanen står Mathilde Jacklin Haugen, Andrine Johanne Tagestad Iversen, Tirill Madelen Gjerdingen og Benedicte Olstad. De går i 6. klasse på Harpefoss skule og deltar for første gang.

- Det er moro å være med og heie, sier de fire, før de må bort til vekslingsfeltet for å følge med på neste runde.

TINEstafetten ble denne uka arrangert for 25. gang og ifølge arrangøren deltar mer enn 110 000 skoleelever på årets arrangement.

Mathilde Jacklin Haugen, Andrine Johanne Tagestad Iversen, Tirill Madelen Gjerdingen og Benedicte Olstad går i 6. klasse på Harpefoss skule. Foto: Silje Josten Lien