Filmteamet fra Fjords TV, fulgte både de profesjonelle skuespillerne og amatørene som er med i teateret.Filmen viser tanken bak alle valgene som ble tattfor å skape en ny forestilling, og den forteller historien om Peer.

Tirsdag kveld vises filmen på NRK2.

Teaser / Peer Gynt dokumentar / fjords.tv from Fjords.tv on Vimeo.

Seriøs og proff produksjon

Det kunstneriske teamet på Gålå har allerede sett filmen. Samtidig som dokumentaren vises på TV, ber Peer Gynt arrangement inn til visning på Nord-Fron bibliotek.

- Filmen er en dyptgående dokumentar, der Peer Gynt diskuteres og en går inn i kjernen. Samtidig appelerer den bredt i formen. Fram til nå har alle som har sett den vært "fans". Det blir spennende å se hvordan den treffer hos de uten det forholdet til Peer Gynt, sier direktør i Peer Gynt as, Marit Lien.

Både prøvene i Oslo og prøvene på Gålå er med i filmen. Den endelige forestillinga, med et fullsatt amfi, er selvsagt også med.

- En vil se mange fine bilder fra dalen, og filmen framstiller Peer Gynt som en seriøs og proff produksjon. Jeg er glad den viser arbeidet bak, og hovedrollen i dokumentaren er Sigrid (Strøm Reibo, regissør. Red.anm.), og fokuset er på hennes idé, sier Lien.

Filmen sendes klokka 20.25 tirsdag kveld.

I dokumentaren kan en få høre bakgrunnen for valgene som ble tatt for å skape den nye forestillinga. Foto: Tone Sidsel Sanden