Dette informerte ordfører Rune Støstad om under tirsdagens kommunestyremøte. Han nevnte spesielt vegene i Kvikneskogen og Kviknehøgda som Dølen nylig skrev om. Ordføreren har selv vært på befaring på enkelte veger.

– Vi har sett fra medieoppslag at det er behov for å iverksette tiltak. Det er flere steder i kommunen det er behov for tiltak, noen steder er mer prekære enn andre, sa Støstad.

Innen 27. oktober

Attgroingsproblematikken langs vegene har vært diskutert i kommunens trafikksikkerhetsutvalg, og de ber om at dette får høyeste prioritet innen trafikksikerhet akkurat nå.  Fagfolkene i kommunen stiller seg bak dette.

– På bakgrunn av signaler fra beboere, hyttefolk, trafikksikkerhetsutvalg og våre fagfolk, så mener jeg vi må gjøre strakstiltak allerede i høst. Innen 27. oktober skal det utarbeides en sak til formannskapet som belyser hva som er de mest prekære tiltakene, og kostnadene ved disse. Nødvendige forberedelser må gjøres slik at arbeidet kan starte så fort som mulig, sa Støstad.

Han tilføyde at de ikke kunne vente på neste års budsjett, og ba samtidig administrasjonen ta med seg behovet for midler til bekjempelse av attgroing inn i pågående budsjettarbeid.

– Jeg frykter at ved å ikke gjøre noe nå, så kan vi få enda større problemer i vårløsninga neste år, sa Støstad som fikk full støtte fra kommunestyret for initiativet.