Fjellfestivalen Rondaståk på Kvamsfjellet ble utsolgt på få timer i fjor høst. Nå advarer arrangørene om tilbud av falske billetter på facebook.

- Vi så et par eksempler på det samme i fjor, men de siste dagene har vi sett det i et større omfang, forteller festivalsjef Ole Jakop Grauphaugen, som på Rondaståks facebookside advarer og informerer om de falske billettene.

Anbefaler kjøp av kjente

Grauphaugen kan fortelle at det er falske brukerkontoer på facebook som tilbyr disse falske Rondaståk-billettene. Alle har vært engelskspråklige administrert.

- Vi har kontaktet facebook som i ettertid har slettet disse brukerkontoene, men det er ingen garanti for at nye, falske brukerkontoer med tilbud om falske billetter kan dukke opp. Som arrangør kan vi ikke gjøre så mye mer enn å informere om at alle våre billetter er utsolgt, og vi  anmoder på det sterkeste folk å kjøpe eventuelle billetter i det private markedet fra folk de kjenner og stoler på.

På den annen side, er ikke Grauphaugen så veldig overrasket over at falske billetter dukker opp på nettet.

- Dette skjer stadig vekk med festivaler og konserter som kan annonsere med at de er utsolgt. Det gjør oss ettertraktet for svindelforsøk med falske billetter, uten at vi som arrangør kan pålegges noe ansvar for de som eventuelt er blitt svindlet og lurt, påpeker Grauphaugen.