Gardbruker på Prestegarden i Sør-Fron, Stian Løvig, fikk et personlig møte med ministeren under landbrukstoppmøtet i Vinstrahallen.  Det er reglementet omkring omsetning av mjølkekvoter, vurdert av Landbruksdirektoratet i ettertid, som har medført at garden står i fare for å miste ei mjølkekvote som de fikk med når de kjøpte garden av det statlige selskapet Opplysningsvesenets fond (OVF). (Se link under om saken)

Tar tak i saken

Landbruksministeren hadde aldri vært borti at regelverket har gjort slikt et utslag som i denne konkrete saken, før han leste om saken på Dølens nettside, dolen.no.

- Noe slikt har jeg ikke vært borti før, og slik kan vi ikke ha det. Jeg skal undersøke om jeg har hjemmel til å gå inn og endre regelverket, noe jeg tviler på at jeg har. Men det første jeg skal gjøre, er å ta et møte med selger av garden, Opplysningsvesenets fond. Vi er allerede  i diaolog med dem for å få satt møtetidspunkt, kunne Dale fortelle til gardbruker Stian Løvig og Dølen. Han lovte å ta personlig kontakt med Løvig og orientere han omkring framdriften i denne saken etter dette møtet.

- Veldig flott at ministeren tok tak i saken såpass raskt. At han også tok seg tid til en skikkelig samtale og satte seg inn i vår situasjon, er prisverdig, sier Løvig til Dølen.