Onsdag var det duket for offisiell åpning av tettstedstiltakene gjennom Harpefoss og Hundorp, med sang, taler og snorklipping på menyen. Tilstede var en god håndfull ansatte fra Statens vegvesen, fylkesordfører Even Aleksander Hagen, ordfører Ole Tvete Muriteigen, elever fra barne- og ungdomsskolen og andre skuelystne.

Ønsker bedre busstilbud

Etter at E6 ble flyttet vekk fra tettstedene, har fokuset vært å bedre ferdselen for de mjuke trafikantene. Herunder blant annet redusert fartsgrense, opphøyde fotgjengerfelt og forbedring av gang- og sykkelveger.

- Jeg tar sjanse på å gratulere med dagen, sa prosjektleder for E6 Biri-Otta, Taale Stensbye, da han ønsket velkommen. Han siktet til debatten som har rast rundt vegutbyggingenog arbeidet som er gjort langs gamle E6 gjennom tettstedene i fronskommunene.

Kristine Skurdal og Synne Solberg, tiendeklassinger ved Sør-Fron ungdomsskole, har begge trafikalt grunnkurs som valgfag. De holdt en appell om trafikksikkerhet. De påpekte at det nå er lettere å ferdes i sentrum uten å være redd trafikken, men hadde også noen oppfordringer til de frammøtte.

- Vi oppfordrer politikerne til å utbedre gangvegen mellom tettstedene, slik at det blir lettere å komme seg fram for de mjuke trafikantene også der. Vi ønsker oss også bedre busstilbud, slik at vi ikke må kjøres av foreldre og kan redusere trafikken, sa de to.

- Forbedringspotensiale på ros

I tillegg fikk både fylkesordfører og ordfører si noen ord. Muriteigen berømmet arbeidet som er lagt ned og påpekte at det er mulig at noen ting må tilpasses etter hvert som tida går, men at det er en del av prosessen. Han adresserte også tonen i diskusjonene om vegutbyggingen i regionen.

- Det er bra med diskusjon, men gudbrandsdøler har et forbedringspotensiale på ros og superlativer.

Den offisielle åpningen sto elevrådsrepresentantene Hanna Frikstad Midtli og Borger Hylland fra Harpefoss skule for.

Sur vind og minusgrader preget markeringen, men da det hele ble rundet av med kaffe og boller, livnet forsamlingen opp. Tilsvarende markering ble også gjennomført ved amfiet i Hundorp.

Åpningen i Nord-Fron vil finne sted til sommeren, som følge av at det avsluttende arbeidet utsettes til våren.