Brænd stråler som en sol når hun forteller om hektiske og interessante dager siden åpningen, og om bibliotekets plass i lokalsamfunnet. Hun er klar på at et bibliotek er en viktig kulturarena for barn. Dette er noe hun brenner for. Og hun vil gjerne ha flere medarbeidere i sitt bibliotek.

– Det er nokså nøyaktig fire måneder siden dere flyttet inn her, Ellinor. Hvordan har disse månedene vært?

– Hektisk! Men utrolig morsomt og interessant. Det er først nå at alt er på plass. Flyttingen har medført mye jobbing, men det har vært en fest å gå på jobb hver dag. Det er jo så utrolig flott her. Jeg vil påstå at Ringebu bibliotek er Opplands fineste.

– Dere har hatt mange tilstelninger siden dere åpnet?

– Det kan du trygt si. Vi har hatt 35 arrangement med stort og smått, fra åpningen og ut året. Og nå er vi godt i gang igjen. Det har vært mye jobb, vi er tross alt bare 1,3 årsverk som jobber her. Det har blitt mange 12-timers-økter, for å si det slik. Men enda en gang, utrolig moro!

– Hvordan opplever du at lokalbefolkningen har tatt imot det nye biblioteket?

– Vi har fått så mye positiv respons. Ringebus befolkning har jo måttet vente en stund på de nye lokalene, men jeg tror de synes det har vært verdt ventetiden når de kommer inn døra og ser hvor flott det har blitt her.

For oss er det veldig viktig å ligge i sentrum, og her er folk alltid velkomne. Jeg må få skryte av politikerne våre som har valgt å prioritere nytt bibliotek.

– Noen utfordringer videre?

– Det eneste måtte være at vi gjerne skulle vært flere ansatte. Tiden strekker ikke alltid til. Vi har konstant dårlig samvittighet for at vi ikke har kapasitet til å samarbeide mere med skolene rundt her. Det er et stort mål for framtida. Det er veldig viktig å følge opp barn, å få dem til å lese. Det får vi ikke nok tid til, dessverre.

– For barna er viktige for dere?

– Absolutt, barn er vårt hovedfokusområde. Biblioteket er en viktig kulturarena for barn først og fremst med tanke på lesestimulering og leseglede, men gjennom deltakelse på barneteater og konserter så lærer de i tillegg så mye mere. De lærer å omgås hverandre, de lærer å bli gode publikummere, de får møte mange ulike kultu-

ruttrykk og de får forhåpentligvis en rikere hverdag.

– Hvordan havnet du i bibliotek-bransjen, Ellinor?

– Som så mye annet i livet så var det ved en ren tilfeldighet. Jeg søkte på reiselivslinje på høyskolen på Lillehammer og på Statens bibliotek- og informasjonshøyskole i Oslo. Jeg kom inn på begge, og valgte bibliotekhøyskolen og har aldri angret. Til Ringebu kom jeg i 1996, og her stortrives jeg.

– Ja, hva er det som er så bra med Ringebu?

– Ringebu er jo fineste plassen på jord! For ei som kommer fra Sollia ligger jo Ringebu sentralt til. Her i Ringebu har du alle fritidstilbud du kan ønske deg. Et rikt kulturliv og en fantastisk natur, det er Ringebu, det!