Skibladner er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk, og ble bygget i perioden 1854–1856. Skipet ble bygget for passasjer- og godstrafikk på Mjøsa, og har nå vært i drift i hele 167 år.

– Det gjøres alltid ekstra stas på skip og mannskap ved anløpsbryggene denne dagen forteller markedssjef Eva Stø, Skibladner møtes med musikk, blomsterhilsen og gratulasjoner på alle anløpene rundt Mjøsa.

Ny tradisjon av året er Moelven brygge, her vil Moelven Rotary klubb hilse skipet velkommen med sang og musikk, de vil også åpne opp dørene til Spritbua for salg av kaffe og noe å bite i. Det oppfordres også via Visit Lillehammer til å møte skipet med båtkortesje og kajakker på vannet på veien mot Vinges brygge. Vårt mannskap om bord setter stor pris på markeringen både på land og på vannet rundt om forteller markedssjefen.

– Det har vært mange hyggelige turer i strålende sol, men også i regn så langt i sommer forteller markedssjefen, og med fortsatt et par uker igjen av rutesesongen så er det enda mange muligheter for den den som ikke har rukket å ta turen enda. Vi har fortsatt ledige plasser på alle strekninger frem til den 13. august forteller Stø.