Furusjøen Rundt kommer under «Ski classics»-paraply

Langdistanserennet vil blant annet får markedsføringshjelp fra arrangøren av Visma Ski Classics.

Nytt: Furusjøen Rundt blir en del av Visma Ski Classics Challengers. Her fra start under årets utgave av skirennet.  Foto: Tor Larsen/arkiv

Sport

- Det er jo den store touren for langdistanseløpere, å bli en del av det er en stor anerkjennelse av arrangementet. Foreløpig er det ikke helt sikkert hva det vil bety for oss, men vi vil blant annet få hjelp til markedsføring, sier Ole-Petter Brendstuen, daglig leder i Kvam IL og Furusjøen Rundt.

- Et startbrett

Skirennet på Kvamsfjellet blir nå en del av Visma Ski Classics Challengers, en plattform ny av året, som tar sikte på å koble sammen og promotere langdistanserenn verden over.

Visma Ski Classics er er en serie med langdistanserenn innen langrenn, som ble lansert i 2011. Hensikta var å skape en mer profesjonell ramme rundt rennene. Forrige sesong besto av tolv renn, herunder Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Marcialonga, som har vært med sida starten.

Furusjøen Rundt ble forespurt å være med av arrangøren. «Pro tour» er de store rennene, mens «challengers» ifølge Brendstuen kan være et startbrett for mindre renn.

Forbereder løp

Førstkommende lørdag er det duka for årets løp, så enn så lenge må planlegginga av neste skirenn vente.

- Vi må gjøre noen få endringer til vinteren, for å levere på kravene, ellers blir rennet ganske likt som før, sier Brendstuen.

I vinter var 625 personer påmeldt, på det meste har 800 personer stilt til start, som følge av at andre renn ble avlyst på grunn av snømangel.