Ringebu/Fåvangs fotballag stiller lag både i 5. og 6. divisjon denne sesongen. I 5. divisjon møter de blant andre naboen Fron.

Eirik Høyesveen er sportslig leder i klubben, i tillegg til at han spiller høyreback. Han tar seg av mye av det administrative arbeidet. Men han er langt fra alene om å styre klubben.

– Tormod Haug har gjort en kjempejobb med å drifte seniorfotballen i Ringebu-Fåvang de siste årene, men han har dessverre blitt sittende med store deler av arbeidet på egenhånd. Før denne sesongen jobbet vi derfor målbevisst med å skaffe flere bidragsytere til et støtteapparat, forteller Høyesveen til Dølen.

Slagkraftig mannskap

Klubben har fått på plass et slagkraftig mannskap. Kjell Arne Kroken har kommet inn som trener, og bidrar med gode erfaringer fra lokalfotballen. Morten Hansen er assistenttrener, og Espen Walle og Espen Tofthagen er oppmenn.

– I tillegg står Marius Morken for driften av B-laget, og Kay Steine bidrar med sin erfaring inn mot våre keepere. Tormod Haug er naturlig nok fortsatt en viktig bidragsyter, selv om han i år ikke har noen formell rolle, sier Høyesveen i pausen under B-kampen mot Folldal sist helg. En kamp Ringebu/Fåvang vant hele 12-1.

Gode forsterkninger

A-laget var også i aksjon forrige helg. De vant 6-2 over Vang FL. I følge Eirik Høyesveen har det vært mye positivt i treningskampene så langt. Og spillerstallen er stor, over 30 spillere er aktuelle for de to lagene.

– Vi har klart å beholde så godt som alle spillerne som var med forrige sesong. Og vi har fått flere forsterkninger. Thor-Arne Krogh er tilbake i moderklubben. Jonas Brandvol er kommet til oss fra Fron, og forsterker oss bakover. Kjell Husom har også returnert til kjente trakter. Mateusz Laskowski fra Polen er også ny. Kim Ronny Træet kom til oss i andre halvdel av forrige sesong, men grunnet skade har han ikke vært spilleklar før nå. Totalt sett er dette veldig gode forsterkninger for oss.

Godt garderobemiljø

Trener Kjell Arne Kroken er glad for å være involvert i «moderklubben» igjen. Han er opptatt av å bygge det han kaller et godt garderobemiljø.

– Det er veldig viktig med et godt samhold i en klubb. Det er noe vi fokuserer på. Vi skal ha det morosamt sammen, sier Kroken.

På spørsmål om målsettingen for sesongen, drar treneren litt på svaret.

– Målsettingen er ikke så viktig, men vi håper å havne på øvre halvdel av tabellen.

Sportslig leder Høyesveen drar det litt lenger. – Vi har ønsker og mål om å hevde oss i toppen av 5.divisjon. Apparatet rundt laget er bra, og spillermaterialet besitter etter min mening et høyt potensial. Fåvang Stadion skal være et vanskelig sted å få med seg poeng hjem fra.

Ballbesittende lag

Ringebu/Fåvangs spillestil er klar, ifølge Kroken og Høyesveen.

– Vi ønsker å være et ballbesittende lag, som holder ballen langs bakken. Uansett hvor man spiller på bana, så skal man ønske å motta ballen. Dette mener vi også er veien å gå for å få opp yngre spillere. Samtidig ønsker vi å være et fysisk tøft lag. Det skal være trøkk, også på trening, og her er det etter vår mening mye å hente. Selv om fotball selvfølgelig skal være gøy, må det ligge en viss seriøsitet og vinnervilje i bunn, sier sportslig leder Eirik Høyesveen.

Sportslig leder Erik Høyesveen er spent foran sesongen. Foto: Ole Magnus Røen.
Trener Kjell Arne Kroken skal lede Ringebu/Fåvang fra sidelinja. Foto: Ole Magnus Røen.