Dermed får 17-åringen fra Kvam representere Norge i mesterskap framover.

- Det første jeg skal være med på er landskampen i Tvedestrand 9.-11. august, sier en fornøyd skytter.

- Det betyr utrolig mye for meg å få være med på landslaget. All tid, trening og penger jeg har lagt i dette, så er det godt å se at en klarer å oppnå noe. Det var dette som var målet mitt for sesongen i år, forteller Milsteinhaugen, som representerer Skien JFF.

Ble tredje beste

Det blir gjort nytt landslagsuttak i juni hvert år, og skytterene må derfor kvalifiserer seg til en plass på laget gjennom god skyting i hele sesongen.

- De trekker ut de tre beste damene i min klasse, der jeg fikk tredjeplassen og ble med. Beste resultatet en kan oppnå før NM er 300/300, mens jeg endte på 283. Mine beste resultat denne sesongen har vært 95/100 på flere konkurranser, forteller Milsteinhaugen. Sjølve NM gikk ikke så bra, der hun fikk 9. plass.

- Det er jeg overhodet ikke fonøyd med, slår den ambisiøse jenta fast.

17-åringen fra Kvam skal trene målbevisst mot konkurransene i august, forteller hun. Foto: Privat

Mål om medalje

Skien JFF fikk med totalt åtte skyttere på landslaget. Milsteinhaugen, som bor i Kvam, velger å representere Skien JFF fordi de gjør alt for å løte opp gode skyttere.

- Jeg har alltid vært med dem på konkurranser. Det at vi fikk med så mange på landslaget, sier utrolig mye om hvor bra den klubben er, sier hun.

Den talentfulle skytteren får også god drahjelp av tidligere OL-skytter Tore Brovold.

- Han har tatt meg med på sin bane for å trene meg. han støtter meg opp og kommer alltid med gode tips for at jeg skal bli en bedre skytter, sier 17-åringen.

- Hva blir viktig for deg framover nå?

- Nå skal jeg trene målevisst og riktig fram mot landskampen. Jeg er også trukket ut til å representere Norge i Nordisk mesterskap som er i Enebakk 23.-24. august, sier hun.

- Og målet mitt er selvfølgelig å ta medalje på landslaget, legger den ferske landslagsskytteren til.