Ringbyggingen, som går for Ringebu Fåvang skiklubb og Team Veidekke Innlandet, gleder seg til åpningsrennet på Beitostølen i helgen. Og selv om 26-åringen hadde en sjukdomsperiode i juli, mener han selv at formen er bra, forteller han til Dølen.

– Formen er bra, tror jeg. Jeg har gjort de tingene jeg vet fungerer foran renn, så jeg er så klar som jeg kan bli. Så får vi se om det holder mål mot resten av norgeseliten. Jeg gleder meg i hvert fall til å komme i gang, sier Nyeng, som er bosatt på Lillehammer.

Solid treningsjobb

– Hvordan har oppkjøringen til sesongen vært?

– Jeg startet sesongoppkjøringen allerede dagen etter NM del 2 på Gålå i april. Føler at jeg har gjort en solid treningsjobb i sommer og høst. Jeg hadde riktignok noen uker i juli der

kroppen ikke spilte på lag, men det har ingen betydning for sesongen, slik jeg ser det.

– Har du gjort noe annerledes i forhold til tidligere sesonger?

– Jeg har hatt ekstra fokus på klassisk sprint, og har egentlig bygd mesteparten av treningen rundt dette, forteller Emil.

Opptatt av kvalitet

Nyeng har satt seg klare mål foran sesongen.

– Jeg har som mål å gå meg inn i World Cup-sirkuset helst så fort som mulig, og vise meg plassen verdig. Jeg har hatt noen starter de siste sesongene, men ikke oppnådd de helt store resultatene.

– Hva med OL?

– Det er kun fire plasser til OL-sprinten, så det er nesten umulig å bli med som norsk. Men med noen gode renn i World Cup så er en så klart med i diskusjonen.

– Hvor mye trener du for å nå målene dine?

– Det varierer veldig. Det vi kaller mengdeuker ligger på 20 til 25 timer i uka. Lettukene ligger på 12 til 15 timer. Jeg er mer opptatt av kvaliteten på de timene, enn akkurat hvor mange timer det blir.

På Beitostølen stiller Emil opp på 15 km. klassisk fredag, og sprint klassisk lørdag.

Hjemtraktene: Nyeng bruker Venabygdsfjellet mye til trening, sommer som vinter. Foto: Privat
Nyeng (nr. to fra høgre, bakre rekke), er en del av Team Veidekke Innlandet. Foto: Team Veidekke Innlandet