Hun er godt fornøyd med egen innsats, selv om det var tungt å løpe 42,2 kilometer i til dels krevende terreng.

- Jeg var på forhånd klar over at det kom til å bli hardt, ettersom det er mye opp og ned. Det er blant annet en god del 1000-meterstopper som må forsers før du er fremme, sa Hanne, som representerer Tormod skilag.

Flyttet til Meråker

Tormod var også klubben hennes, da hun satset på langrenn. Det var for øvrig skisporten som førte til at hun stiftet bekjentskap med Meråker. Hun gikk to år på skigymnas i de norsk-svenske grensetraktene.

Hanne fikk etter ett år på videregående i heimbygda, lyst tik å gå på en skole hvor det var trening i skoletiden og større jente og langrennsmiljø enn det som var tilfelle på Vinstra.

Det ble derfor så hun sendte flyttelasset nordover. 22-åringen som nylig var ferdig med tre års sykepleierutdanning, har ikke angret på det. Hun valgte mot slutten av juniorkarrieren å prioritere studier fremfor skisatsing. Lysten til å trene og ikke minst være i fysisk aktivitet har Hanne beholdt. Det var også grunnen til at hun i helga debuterte på maraton.

Skulle til mål

- Det var samboeren min som motiverte meg til å stille opp. Han er aktiv langrennsløper og mente for ett års tiden siden at løpet ville være en passe utfordring for meg. Han var med som «hjelperytter» og gjorde en veldig god jobb i den rollen. Torstein oppmuntret meg i de periodene hvor det fikk gitt tungt. Jeg fikk underveis god tid til å tenke over hva jeg egentlig hadde begitt meg ut på. Men det var ikke slik at jeg sa «aldri mer» eller angret meg for at jeg hadde valgt å gi meg i kast med over fire mils løping i terrenget, sa Hanne.

Det er betydelig mere skånsomt for beina å løpe i terrenget enn på asfalt og landeveien. Samtidig er det tyngre ettersom det er mye forskjellig underlag som venter, i et løp som Meråker Mountain Challenge.

Grøthe hadde også forsert mange høydemeter, da hun var fremme ved den norsk-svenske riksgrensen etter flere timers løping. Den tidligere skigymnasiasten var ikke mer sliten enn at hun nøt den gode følelsen det var å ha lagt kraftanstrengelsen bak seg. Hun antydet til og med at det kan være aktuelt å starte flere ganger.

- Jeg vet i så fall hva som venter, ettersom jeg har testet ut både løypa, kroppen og distansen. For meg som elsker å være ute i naturen er det kjekt å få løpe i så variert og flott fjellterreng som dette. Du får tid til å se deg rundt selv om du for så vidt har fokus på å komme deg fortest mulig til mål, sa damen, etter at den største utfordringen så langt i livet var unnagjort.

Hun er heller ikke helt fremmed for å gi seg i kast med den aller lengste distansen i Meråker Mountain Challenge. Den er på over 70-kilometer og veldig krevende.