Politiet fikk melding om kollisjonen nord for Vinstra, ved Brekka, klokka 15.24 onsdag. Det var tre personer involvert, to av dem satt fastklemt. Disse ble meldt frigjort kl. 16.00.

De tre involverte ble fraktet bort fra stedet, alle med alvorlige skader.

- Den ene ble flydd med helikopter til Ullevål, én person ble fraktet i helikopter til Lillehammer. Den tredje med ambulanse til Lillehammer, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården.

Feil kjørefelt

Én av de to involverte bilene er fra lokalområdet, den andre er registrert i Trøndelag.

Mens det ble jobbet på ulykkesstedet var E6 er sperra begge veger, og trafikken ble dirigert om baksidevegen mellom Vinstra og Kvam.

Klokka 17.20 melder politiet at vegen var åpnet og åstedsgranskinga var ferdig.

- Den ene bilen har kommet over i feil kjørefelt. Det kan se ut som at bilen først har vært borti en tilhenger på en bil i motsatt kjørefelt, for så å kollidert med bilen som kom bak. Ellers vil det ta litt tid å få oversikt over hva som har skjedd. Blant annet skal vitner avhøres, sier Sundgården.

Stabilt, men alvorlig

To av de tre skadde er hjemmehørende i Midtdalen.

- Begge er godt voksne, opplyser Sundgården.

Tilstanden for de skadde som ble bragt til Lillehammer sykehus er alvorlig, men stabil.

- En mann og en kvinne ble kjørt til Lillehammer med bryst- og bruddskader. De får nå intensiv behandling, og tilstanden er stabil, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug til Dølen onsdag klokka 20.00.

Kvinnen på 60 som ble fløyet til Ullevål har alvorlige skader, opplyser sjukehuset.