Og årets arrangement ga rekord i antall deltagere. Hela 490 syklister stilte til start på en dag der regnskyllene sto i kø over fjell og dal.

– Som vi spådde ble det ny deltagerrekord, og det er vi selvfølgelig kjempefornøyd med. Regnværet ga oss heller ingen store problemer.  Selv om løypene ble litt mer krevende, så er tilbakemeldingene fra utøverne gode, sier rittleder Ole Kristian Rudland.

Søkt om World Series

Etter tre år som arrangør av Norgescup i terrengsykling ser nå Kvam Il framover og ut over landegrensene. De satser stort, og har søkt det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å få arrangere World Series neste år.

- Vi har løyper som tilfredsstiller internasjonale krav til kjøretid, høydemeter og terreng. Samarbeid med kommuner, region og fylke er også på plass, og Norges Sykkelforbund er på lag med oss og støtter vår søknad som World Series-arrangør i 2017. Svar får vi i løpet av høsten,  forteller Rudland.

VM for hele dalen

Går det som Kvam Il ønsker, skal satsingen på internasjonale ritt krones med VM i terrengsykling i 2019 – da feirer idrettslaget 100 år.

– World Series  er en test som vi må i gjennom for å få en form for godkjenning til å kunne ta på oss et VM-arrangement. Men det er viktig å påpeke at et VM på ingen måte bare er Kvam Il og Kvamsfjellet – hele Gudbrandsdalen må med. Både med tanke på det sportslige vedrørende arrangementssteder og traseer, samt overnatting og annen logistikk. Vi er helt avhengige av å få med oss flere aktører. Reiselivsbedrifter, Lillehammer Turist og fylket må med, slik at dette også kan bli en del av sykkelsatsingen fylket har i turistøyemed, sier Rudland til Dølen.