Henvendelsen går først og fremst til morgendagens sjåfører – ungdommen.

- Det handler om å utvikle gode og trafikksikre sjåfører. De som har øvelseskjørt mye før de kommer til førerprøven har jevnt over mye bedre ferdigheter enn de som har øvelseskjørt lite. Derfor ønsker vi at foreldre og foresatte prioriterer øvelseskjøring med ungdommene sine, sier Kjetil Dahlen som er fagkoordinator for sensorene i Statens vegvesen, Region øst.

Brev til foresatte

Statens vegvesen i Gudbrandsdalen har de siste ukene sendt ut over 200 brev til foresatte for 16-åringer. Målet er å få flere ungdommer til å øvelseskjøre mye.

- Vi inviterer alle foresatte til disse møtene. Der går vi blant annet igjennom regelverket for øvelseskjøring og vi anbefaler hvordan man legger opp øvelseskjøringen best mulig, sier Dahlen. I løpet av høsten arrangerer Vegvesenet til sammen rundt 90 informasjonsmøter i Region øst. Fem av disse skal foregå i Gudbrandsdalen.

Færre ulykker

Tallet på ungdomsulykker i trafikken har gått ned de siste årene. Kjetil Dahlen mener bedre føreropplæring og mer øvelseskjøring er en av årsakene til det.

- All vår erfaring viser at øvelseskjøring på høyt nivå etter gjennomført obligatorisk opplæring fører til bedre trafikksikkerhet.