To av karene er tidligere dømt til lengre fengselsstraffer.

Like før påske ble den tredje stortjuven dømt ved Sør-Trøndelag tingrett i Trondheim. Tjuveriet fra den gamle Fåvang-kvinna skjedde midt på dagen i butikken Bunnpris i Fåvang.  Kvinna hadde 1.500 kroner i lommeboka si, pluss VISA-kort.

Alt forsvant med de utspekulerte tjuvene.

Et par timer tidligere samme dagen hadde samme trioen stjålet lommeboka fra ei eldre kvinne i Ringsaker. Etter tjuveriet i Fåvang kjørte trioen videre nordover, til Møre og deretter til Trøndelag. Trioen ble arrestert i Trondheim.

12 eldre kvinner

Da hadde mennene stjålet lommebok og kredittkort fra i alt 12 eldre kvinner, de aller fleste i 80-årene. Det totale utbyttet ble på nærmere 50.000 kroner.

Tingretten i Trondheim mener trioen opererte på profesjonelt vis og at de bevisst gikk etter eldre kvinner i butikkene de oppsøkte.

Mannen som nå er dømt, er også dømt for likende forhold i hjemlandet sitt.

Lengre soning

Nå er han dømt til fengsel i ett år og sju måneder. Også de to andre som er dømt tidligere, soner nå lengre straffer i Norge.Trioen vil etter soningen bli utvist fra Norge for godt.

Mennene er dømt til å erstatte de stjålne pengene til de kvinnelige ofrene sine. Således må de betale Fåvang-kvinna 1.500 kroner.

Om ofrene noen gang vil se pengene sine igjen, ja, det gjenstår å se.