Tina Lie Vestby var i storform og leverte en varmende vakker konsert for strikkagenser kledde tilhørere. Brede Vestby og Per Tormod Strand bidro med vakre gitratoner. 
      (Foto: Ole M. Nybakken)

Tina Lie Vestby var i storform og leverte en varmende vakker konsert for strikkagenser kledde tilhørere. Brede Vestby og Per Tormod Strand bidro med vakre gitratoner. Foto: Ole M. Nybakken

Hans og Tina åpnet Fårikålfestivalen

Taleren Hans og sangeren Tina boltret seg i hagen til Huset Granmo fredag kveld.

Før Tina Lie Vestby slapp til med sin konsert holdt Hans M. Hjelstuen åpningstalen til årets Fårikålfestival.

Den rutinerte folketaleren serverte nyheter, informasjon, historier og tankevekkere på strak arm fra klokken åtte, presis. – Sauen var den første som kledde oss da vi kom rekende hit for mange tusen år siden, og siden har den vært vår følgesvenn, sa Hans.


Tjuvstart på Fårikålfestivalen

Fåvang sau og geit tok på seg spanderbuksene.

 

Strikka gensere og ull

Det var i hagen til Huset Granmo hvor både taleren Hans og sangeren Tina boltret seg. For anledningen var hele hagen belyst i blått og gjorde både aktører og publikum blåe. Publikum kom i et pent avrundet antall på 40, korrekt kledde i strikkagensere av ull sittende på saufeller på høstråe benker. Noen kom tilreiste mens andre kom gående.

Få artister er like tylège som Tina. Hennes levende og folkelige opptreden varmer like mye som bålpanna som sto og svidde halvrå ospeved. Musikalsk var hun i storform med stor og kraftig stemme blandet med gløden og varmen bare Tina innehar. Ved sin side var de dyktige gitaristene "gubben" Brede Vestby ikledd Islender, og på den andre siden Per Tormod Strand.


Nye dager i fårikålens navn

Fårikålfestivalen er servert!

Sau, mat, landbruk og håndverk, ispedd en god porsjon musikk og folkeliv: Da får du årets Fårikålfestival.

 

Kledelig

For en kulturinteressert musikklytter som Dølens utsendte kler en enkel musikalsk ramme Tina bedre enn et "storband". Med sin "ullne" varmende stemme og personlighet velger hun låter som hun sniker inn under strikkagenseren uten at vi merker det. Umerkelig blir man pakket inn i gode ord og toner. Slik liker vi Tinas musikk.

Nå braker det løs med sauerelaterte arrangement hver eneste dag helt til og med neste helg. Programmet er stappfullt og spredt som høstløv i vinden, og publikum kan kose seg med stort og smått innen fårete kultur i dagevis på Fåvang og Ringebu. 

Meir å lese på Dølen:
 
Hans M. Hjelstuen er et vandrende leksikon innen kultur og sauenæring på Fåvang. Hans hukommelse og kunnskap ble formidlet i ti minutter i kveld da han holdt åpningstalen til årets Fårikålfestival
      (Foto: Ole M. Nybakken)

Hans M. Hjelstuen er et vandrende leksikon innen kultur og sauenæring på Fåvang. Hans hukommelse og kunnskap ble formidlet i ti minutter i kveld da han holdt åpningstalen til årets FårikålfestivalFoto: Ole M. Nybakken

Blir lese nå:
 
Siste nyheter

Rådgiveren et tastetrykk unna

Snart kan elevene ved Vinstra vidaregånde skule kontakte Elevtjenesten via mobilen. Håpet er at pilotprosjektet skal gjøre kommunikasjonen litt enklere.

Høsttrender på catwalken

12 ulike butikker stilte opp på moteshow i Vinstrahallen torsdag kveld.

Innspill til utvikling av Vinstra

Ga råd til ordføreren

Når politikerne ber om innspill, får de svar! Femteklassingene Astrid og Sofie sendte like godt en liste med ønsker til ordføreren.

Jubileumskamp i Sorperoa

Vestsida fotballklubb feiret 40 år med jubileumskamp for veteranene.

Deler ut iPad til alle elevar i Nord-Fron

Satsar på barn og unge

Mulig musikk- og dramalinje på Lillehammer i 2018

Frykter unødig konkurranse med Vinstra

Kvamværene undrer seg over kunstverket i sentrum:

- Er det der ferdig?