Nylig var han innom biblioteket på Ringebu, og onsdag kveld gjestet han Nord-Fron bibliotek. Han leverte nok en gang til 20 i stil og med et fjellstøtt nedslag.

Har skrevet 31 bøker

Folkloristen og forfatteren Thor Gotaas er bare 52 år, men han har skrevet hele 31 bøker - så langt. Han er ikke bare kjapp med pennen, men også utrolig munnrapp. Under foredraget i biblioteket fikk vi høre fra bøkene om de tre brødrene på husmannsplassen Fjerdingslien i Nordre Land. Tre karer som ville leve et enkelt liv langt fra folk og uten vei, strøm og innlagt vann. Han fortalte om skipersonligheter knytt til skibygda Trysil,  og om hoppsportens utvikling "Før og etter Wirkola".

Gotaas - en severdighet

Gotaas var innom episoder og personligheter knytt til disse tre bøkene fortalt slik bare Gotaas kan - fritt for sensur og i et enormt tempo med en evigvarende humoristisk snert. At han selv, i gammel strekkbukse, gestikulerer som i en kombinasjon av klassisk stil, V-stil og skøyteteknikk mens kjeften går, er en severdighet i seg selv. Gotaas må oppleves.

Han har ny bok på gang, en biografi om Oddvar Brå. Han kunne fortelle hvordan han jobber og har jobbet med denne boka, og ut i fra de smakebitene han serverte, er det bare på glede seg til de  350 sidene med biografien om Oddvar Brå.

- Noen spørsmål fra publikum, sa Gotaas, da han satte punktum for foredraget. Og det var det fra de over 100 frammøtte. Men mest av alt var det en notstalgisk kveld fylt med latter og unike historier.