Det var strålende forhold på alle måter, da årets renn gikk av stabelen lørdag: Knall blå himmel vindstille, og kuldegrader det var til å leve med, gjorde at alt lå til rette for en suksess for arrangøren Kvam IL.

Sterkt løp av Hansen

723 løpere var påmeldt i år, av disse sto 670 på startstreken. Dette slår ikke fjorårets rekord, der hele 817 var påmeldt. Dette forklarer daglig leder i Furusjøen Rundt AS, Anette Lunde, med blant annet at det var lite snø rundt i landet.

- Dette førte til at mange renn ble avlyst, og flere valgte seg Furusjøen Rundt av den grunn, sier Lunde.

Den lengste løypa rundt sjøen er på 45 km., mens en kortere løype er 20 km. lang.

Ganske tidlig i rennet skilte ei gruppe på fem løpere seg ut i tet på den lengste distansen. Tetgruppa var anført av Håvard Hansen (Team Mosetertoppen Skiline), dro disse i fra feltet. Alle de fremste staka på blanke ski den harde løypa på Kvamsfjellet.

Flere måtte etterhvert slippe Hansen, og det var bare Henrik Gullikstad fra Lillehammer Skiklubb som klarte å henge med. Inn mot mål var det Hansen som trakk det lengste strået, og vant på Gullikstad med over to minutter.

Hansen var godt fornøyd etter løpet.

- Det gikk bra i dag, og jeg kjente meg sterk. En etter en slapp, og noen kilometer før mål, skjønte jeg at Gullikstad begynte å bli sliten også. Det var fint å gå i dag, slo Hansen fast.

- Alt knirkefritt

I dameklassen ble det en favorittseier til Emilie Kristoffersen fra Alta og Team Veidekke Nord-Norge, sjøl om det ble tøffe kilometer inn til mål for henne også.

- Jeg gikk skikkelig tom de siste ti kilometrene, så da så jeg litt mørkt på det, sa Kristoffersen, som neste helg stiller i Skandinavisk cup i Trondheim. Kristoffersen var 16 minutter foran Anne Hørsand, Ilseng IL, som ble nummer to.

Mange lokale løpere deltok også på Kvamsfjellet. Én av dem var Torger Haukåen fra Ringebu-Fåvang Skiklubb. Han gikk et solid løp.

- Føre var bra så det var bare kos, det, sa han fornøyd etter å ha gått i mål.

- Jeg har gått før, men dette er av de bedre løpa jeg har gjort, og jeg tror nok dette ble bestenotering. Furusjøen Rundt og Birken er det jeg trener for gjennom året, forteller 19-åringen til Dølen.

Anette Lunde er strålende fornøyd med lørdagens renn.

- Dette har gått så fint, og vi kunne ikke vært mer heldige med været. Alt har gått knirkefritt, smiler hun.

Simen Eide Brøste fra Lillehammer vant 20 km. menn, mens Ragnhild Rykhus Aa fra Dombås vant dameklassen 20 km.

Håvard Hansen ble vinner av årets Furusjøen Rundt. Foto: Tone Sidsel Sanden
Emilie Kristoffersen ble vinner av dameklassen. Foto: Tone Sidsel Sanden