Dølen overvar generalprøven til musikk-, dans- og dramaelevene ved Vinstra vidaregåande skule onsdag ettermiddag. Bare timer før premiere og fulle benkerader, foregikk småjusteringer av kulisser, for å sikre både utseende og flyt i programmet.

Stor spennvidde

Årets vårforestilling har fått navnet «Kontrastar», noe programmet må sies å leve opp til. Gjennom 20 ulike nummer presenterer elevene ved alle tre trinn ei rekke ulike stilarter og gir publikummet en smakebit på hva de har jobbet med de siste månedene.

Det hele spenner fra det nedtonede og eksperimentelle moderne, til folkedans, hardtslående techno og fargesprakende og energisk disco. Også film, sang og diktlesning fyller scenen i løpet av forestillinga.

Verdenskjente koreografer

I tillegg til egenkoreograferte danser, som ble plukket ut på en audition for knappe to uker sida, skal elevene også vise fram koreografi lærerne har lært dem og materiale fra komposisjonsfag.

Publikum vil blant annet får se arbeider av verdenskjente koreografer som Bob Fosse og Trisha Brown, tilpasset av lærerne ved linja.

Sisteårskullet på dans teller totalt sju elever, elevtallet er likt på andre trinn og det dobbelte på første trinn. I tillegg kommer to elever ved folkemusikklinja, som følger deler av danseundervisninga.

Se bilder fra generalprøva øverst i saken.