– Det blir telefonintervju av 800 innbyggere i Lillehammer kommune, 600 i Gausdal, Ringebu og Øyer. De ulike antallene skyldes at det er flere innbyggere i Lillehammer enn i de andre tre kommunene, heter det på det de fire kommunenes felles internettportal for kommunereformen.

Et representativt utvalg, tilfeldig trukket på postnummer, vil få en telefon og bli invitert til å svare på seks spørsmål de neste to ukene.

- Det er Opinion som gjennomfører undersøkelsen på våre vegne, og alle som er født i 1999 eller tidligere (dvs. fyller 16 år i løpet av året) kan bli valgt ut til å delta. Undersøkelsen vil pågå så lenge som nødvendig for å få nok deltagere, men maksimalt i to uker, heter det videre.

Hva mener folket?

Målet med undersøkelsen er å gi innspill og kunnskap til politikerne om hva innbyggerne mener om en eventuell sammenslåing til ny kommune. Spørsmålene som blir stilt skal også fange opp styrken i denne meningen – sterkt for /imot eller mer usikker. Synspunktene som kommer fram i innbyggerundersøkelsen skal kunne brukes som grunnlag i arbeidet med en intensjonsplan.

- Vi håper derfor at alle som får en telefon tar seg tid til å delta og svare på spørsmålene, heter det i pressemeldingen.

Resultatet av undersøkelsen er ventet i midten av oktober.