Den nye politireformen kunne endt opp med at Midtdalen hadde blitt en region uten eget lensmannskontor, men i stedet blir det meste som før.

– Vi blir et eget lensmannsdistrikt med eget lensmannskontor, og det setter jeg og våre 16 ansatte stor pris på, sier lensmannen sjøl, Jon Gaarden til Dølen.

Politidirektoratet avgjør

Midtdalsordførerne presiserte at det hadde vært gjort en samstemt og god jobb i forkant, for å påvirke Politimesterens avgjørelse om hvordan inndelingen av Innlandet Politidistrikt ville bli.

– Vi har vært i god dialog med vår egen lensmann og de ansatte ved vårt lensmannskontor hele vegen, og vi har deltatt på møter i flere fora der det har vært mulig å påvirke beslutningstakerne. Vi har blitt hørt, og bra er det, sier ordførerne.

Den endelige avgjørelsen faller i Politidirektoratet.

– Jeg ser ingen grunn til at Politidirektoratet kommer til å forandre på Politimesterens avgjørelse, påpeker lensmann Gaarden.

Ny visepolitimester

Innlandet Politidistrikt har nå også fått utnevnt visepolitimester. Denne stillingen ble utnevnt i dag av Kongen i statsråd til Arne Hammersmark. Fra 1. januar 2016 var Hammersmark visepolitimester i Innlandet politidistrikt før han 1. april i år gikk over i stilling som seniorrådgiver i Innlandet politidistrikt. Han har i denne perioden ledet arbeidet med å utrede ny lokal tjenesteenhetsstruktur i politidistriktet i forbindelse med Nærpolitireformen. Nå har han fått stillingen som visepolitimester i seks år.